-
Czekolada z plantacji La Laguna, mleko 47%, Michel Cluizel (12122), 70 g
- 35,20 zł
- Drzewa kakaowe na plantacji „La Laguna” są uprawiane naturalnie i nadają tej mlecznej czekoladzie słodkie nuty kawy, toffi i gorącej czekolady, zmieszane z niuansami orzecha laskowego i tostowego chleba. Finisz toffi i ziaren kakaowych dopełnia smak. Czekolada mleczna (min. 47%…
- Dodaj do koszyka
-
Valrhona Bahibe – czekolada mleczna z migdałami, 46% kakao, 120 g
- 37,23 zł
- Czekolada mleczna z prażonymi płatkami migdałów (zawartość kakao min. 46%, tylko czyste masło kakaowe). Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, MLEKO PEŁNE W PROSZKU, ziarna kakaowe, 15% prażonych płatków MIGDAŁÓW, emulgator: lecytyna słonecznikowa, naturalny ekstrakt waniliowy. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu…
- Dodaj do koszyka
-
Valrhona Caramelia – mleczna czekolada z prażoną pszenicą, 36% kakao, 120 g
- 37,23 zł
- Karmelia jest delikatna, pyszna i pełna. Od samego początku uwodzi kremowymi, mlecznymi nutami, zanim intensywność i moc kremowego karmelowego smaku ujawni się z subtelnymi słonymi i biszkoptowymi nutami. Składniki: cukier, masło kakaowe, karmel 18,8% (odtłuszczone MLEKO, SERWATKA, cukier, MASŁO, naturalny…
- Dodaj do koszyka
-
Czekolada z plantacji Kayambe 45% mleka, Michel Cluizel (12245), 70 g
- 30,02 zł
- Czekolada z pełnego mleka (zawartość kakao co najmniej 45%). Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, kakao, laska wanilii bourbon.
- Dodaj do koszyka
-
czekolada z plantacyji Riachuelo, 70% gorzka, Michel Cluizel (12159), 70 g
- 38,03 zł
- Plantacji Riachuelo w brazylijskim regionie Bahia sprzyja bujne środowisko pośrodku atlantyckiego lasu deszczowego, niedaleko oceanu. Drzewa kakaowe uprawiane są z poszanowaniem otaczającej fauny i flory, na którą składa się wiele egzotycznych drzew, takich jak gatunek Manilkara i drzewo Pau D’Arco.…
- Dodaj do koszyka
-
Valrhona Jivara – czekolada mleczna, 40% kakao, 70 g
- 25,98 zł
- Składniki: masło kakaowe, MLEKO pełne w proszku, cukier, ziarna kakaowe, cukier brązowy, naturalny ekstrakt waniliowy, emulgator: lecytyna SOJOWA, ekstrakt słodu JĘCZMIENNEGO.
- Dodaj do koszyka
-
Valrhona Carré Guanaja – tabliczki gorzkiej czekolady, 70% kakao, 90 g, 18 x 5g
- 64,10 zł
- Guanaja zawierająca 70% kakao jest gorzka i elegancka. Ciemna czekolada oferuje wyjątkowo delikatne nuty gorzkie, którym towarzyszy aromatyczna pełnia i ciepłe nuty. Idealny jako drobny upominek!!! Składniki: ziarna kakaowe, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: LECYTYNA SOJOWA, naturalny ekstrakt waniliowy.
- Dodaj do koszyka
-
Czekolada Caramel Beurre Sale 45% mleka, Michel Cluizel (12371), 100 g
- 36,83 zł
- Czekolada mleczna z karmelem i solonym masłem. (Zawartość kakao co najmniej 45%). Składniki: cukier, masło kakaowe, MLEKO PEŁNE W PROSZKU, chipsy karmelowe (cukier, MASŁO BEZWODNE, MLEKO PEŁNE W PROSZKU MLEKO TŁUSZCZONE W PROSZKU, sól), kakao, laska wanilii bourbon.
- Dodaj do koszyka
-
Czekolada z plantacji Vila Gracinda 73% gorzka, Michel Cluizel (69155), 70 g
- 35,77 zł
- Ciemna czekolada (zawartość kakao co najmniej 73%). Składniki: kakao, cukier, masło kakaowe.
- Dodaj do koszyka
-
Czekolada z plantacji Mangaro, 71% gorzka, Michel Cluizel (12136), 70 g
- 39,16 zł
- Plantacja Mangaro powstała na terenie dawnej dżungli mango. Sekret wyjątkowego smaku czekolady z plantacji Mangaro kryje się pomiędzy korzeniami drzew kakaowych. Pozostaje na tej ziemi, ktra odżywiała mango przez dziesięciolecia: to one nadały tej czekoladzie słodki i egzotyczny smak. Nazwa…
- Dodaj do koszyka
-
Tabliczka czekolady z plantacji El Jardin, 75% gorzka, Michel Cluizel (12105), 70 g
- 35,28 zł
- W Finca El Jardín, na nizinach rzeki Ariari, plantacja „El Jardin” rozciąga się na powierzchni 20 hektarów. Otacza ją niezwykle bujna przyroda, która nadaje rosnącemu tu kakao wyjątkowego smaku. Nazwa plantacji „El Jardín” nawiązuje do regionu Meta, obszaru o szczególnej…
- Dodaj do koszyka
-
Valrhona Instants Degustacja, 60 batonów, mleczna + gorzka czekolada (34269), 300 g, 60 sztuk
- 197,64 zł
- Pudełko zawiera trzy czekolady ciemne i trzy mleczne, po 10 batonów każdego rodzaju: Andoa Lait 39% - Jivara 40% - Bahibé 46% - Caraibe 66% - Guanaja 70% - Tulakalum 75%. Carrés z mlecznej + ciemnej czekolady z czekolady mlecznej…
- Dodaj do koszyka
-
Valrhona Guanaja – gorzka czekolada z ziarenkami kakao, 70% kakao, 120 g
- 37,22 zł
- Ciemna czekolada z ziarnami kakaowca (zawartość kakao co najmniej 70%). Składniki: ziarno kakaowe, cukier, prażone ziarno kakaowe 10%, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa, naturalny ekstrakt waniliowy.
- Dodaj do koszyka
-
Valrhona Carré Jivara – tabliczki czekolady mlecznej, 40% kakao, 1 kg, 200 x 5g
- 342,83 zł
- Batony z mlecznej czekolady o zawartości kakao 40% i naturalnego ekstraktu waniliowego. Idealny jako drobny upominek!!! Składniki: Masło kakaowe, MLEKO PEŁNE W PROSZKU, cukier, ziarna kakaowe, cukier brązowy, naturalny ekstrakt waniliowy, emulgator: LECYTYNA SOJOWA, EKSTRAKT SŁODU JĘCZMIENNEGO.
- Dodaj do koszyka
-
Valrhona Carré Caraibe – tabliczki gorzkiej czekolady, 66% kakao, 1 kg, 200 x 5g
- 323,40 zł
- Caraibe z kakao z Karaibów jest harmonijne i zmysłowe. Wyprodukowane z najlepszych ziaren kakaowych Trinitario. Aromatyczny i długi finisz, któremu towarzyszą aromaty migdałów i delikatnych palonych ziaren. Idealny jako upominek!!! Kakao: co najmniej 66%. Składniki: ziarna kakaowe, cukier, tłuszcz kakaowy,…
- Dodaj do koszyka
-
Crunch Migdałowo-Cukrowy – Złoty, Mona Lisa, Callebaut 500g
- 310,07 zł
- Chrupiące złote okruszki z migdałami. Idealny do słodkich dekoracji na pralinach, ciastach i deserach. Składniki: cukier, MIGDAŁY 18,5%, tłuszcz roślinny (palmowy), stabilizator: sorbitol, barwniki: E100, E172, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
- Dodaj do koszyka
-
Crispearls™ Milk, chrupiące perełki z mlecznej czekolady, Mona Lisa Callebaut, 800 g
- 103,94 zł
- Chrupiące, pyszne perełki, które jako dekoracja zapewnią cukiernikom i czekoladoholikom rozkosz pod każdym względem, zarówno pod względem dotykowym, jak i smakowym. Produkty zbożowe oblane mleczną czekoladą (min. 28,5% masy kakaowej). Składniki: czekolada mleczna 84,0% (cukier; tłuszcz kakaowy; MLEKO PEŁNE W…
- Dodaj do koszyka
-
Crispearls™ Ruby, chrupiące perły z różowej czekolady, Mona Lisa Callebaut, 800 g
- 121,76 zł
- Czerwona kuwertura otacza chrupiące małe ozdobne perełki, które przyciągają wzrok w obszarze deserów. Produkt zbożowy pokryty kuwerturą z mlecznej czekolady. Składniki: Kuwertura z mlecznej czekolady 84% (cukier, tłuszcz kakaowy, ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU, MLEKO PEŁNE W PROSZKU, miazga kakaowa, emulgator:…
- Dodaj do koszyka
-
Crispearls™ Ciemne, chrupiące perełki z ciemnej czekolady, Mona Lisa Callebaut, 800 g
- 113,62 zł
- Perełki zbożowe oblane czekoladą (min. 50,5% masy kakaowej). Składniki: Czekolada 84% (masa kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, TŁUSZCZ MLECZNY, emulgator: LECYTYNA SOJOWA, naturalny aromat waniliowy), kruche płatki zbożowe (MĄKA PSZENNA, cukier, MĄKA SŁODU PSZENNEGO, SKROBIA PSZENNA, substancja spulchniająca: E500ii, sól, masło…
- Dodaj do koszyka