Rodzinne korzenie firmy Sassella:

Założycielami firmy produkujacej pyszne makarony na bazie jaj i mąki semoliny jest rodzina Tartero z północnych Włoch Lombardii. Felice Tartero, ojciec obecnego właściciela Pasta Sassella Tartero GmbH, robił makaron dla swojej rodziny w każdą niedzielę rano. Prawdziwdziwy domowy makaron – tylko z semoliny z pszenicy durum i świeżych jaj. Swoje umiejętności i pasje przekazał młodszemu synowi Francesco, który z wielkim entuzjazmem uczył się od ojca, jak robić doskonałe włoskie makarony. Zaś starszy syn Giorgio w 1974 roku z marzeniem otwarcia własnej włoskiej restauracji wyjechał do Niemiec. Zdobywając cenne doświadczenie  w branży hotelarskiej i gastronomicznej wkońcu otrzymał szance spłeniani swojego marzenia i otworzył własna włoską restauracje. Do rodzinnnej restauracji ściąg brata aby według rodzinnego przepisu gotował makaron. W ten sposób rozpoczyna się kulinarny triumf braci Tartero. Bracia otwierają kolejną restaurację Sassella w Bonn-Kessenich. Makaron braci Tartero zaczyna być zamawiany przez innych restauratorów. Zapotrzebowanie na makaron Sassella stale rośnie, obszar dostawy szybko się powiększa. Miejsce produkcji – restauracja staje się za małe. Bracia Tartero rozrastają się i inwestują w produkcje samego makaronu. Makaron zawdzięcza swoją popularnaścć dzięki świeżym i naturalnym skladnikom. Jest wytwarzany tylko z wysokiej jakości semoliny pszenicy durum i jaj. Co tydzień  Sassella otrzymuje z Lombardii świeże jajka- co gwarantuje, że makaron Sassella zawsze ma ten sam piękny żółty kolor. Makarony Sassella. Specjalna rustykalna tekstura powierzchnia makaronóe zapewnia, że ​​makaron lepiej wchłania sos i transportuje więcej smaku.

Całą ofertę makaronów Sassella oferujemy w sklepie Luxfood.pl

  • Post category:Ciekawoski