Nowe stawki VAT

W związku z uchwaloną Tarczą Antyiflacyjną 2.0. w życie wchodzi obniżona stawka VAT na żywość. Obniżka będzie czasowa i obejmowała okres od 1 lutego 2022 do 31 lipca 2022 roki.…

0 Komentarzy

Dostawy w Luxfood

Zamówienia realizujemy w ciągu 48 godzin od momentu złożenia zamówienia. W sklepie Luxfood moża zakupić tylko towary wysokiej jakości od znanych i cenionych producentów na rynku światowym. Zamówione produkty przez…

0 Komentarzy

Foie gras od Rougié

Firma Rougie została założona w 1875 roku w samym sercu regionu Périgord a dzisiaj jest największym francuskim eksporterem foie gras. Ogromny nacisk firma kładzie na jakość. Klienci mogą być całkowicie…

0 Komentarzy

Włoskie makarony Sassella

Rodzinne korzenie firmy Sassella: Założycielami firmy produkujacej pyszne makarony na bazie jaj i mąki semoliny jest rodzina Tartero z północnych Włoch Lombardii. Felice Tartero, ojciec obecnego właściciela Pasta Sassella Tartero…

0 Komentarzy

Zielone orzechy włoskie już dostępne!

Sezon na zielone orzechy włoskie francuskie rozpoczęty ! Przepis na nalewkę z orzechów włoskich zielonych Składniki:300g zielonych orzechów włoskich0,5 litra spirytusu ok. 96%0,5 litra wódki ok. 40%1 szklanka cukruprzyprawy do…

0 Komentarzy

Nowy Superfood – trawa pszeniczna

Trawa pszeniczna to prawdziwa „zielona magia” XXI wieku. W rzeczywistości właściwości trawy pszenicznej były już doceniane w starożytności. W starożytnych Chinach sok z trawy pszenicznej używano do oczyszczania krwi w…

0 Komentarzy

Skąd się bierze dofu ?

Tofu, inaczej dofu lub doufu, to rodzaj sprasowanego twarogu, który jest otrzymywany z mleka sojowego. Mleko sojowe jest poddawane procesowi koagulacji przy użyciu soli, soku cytrynowego, chlorku magnezu, chlorku wapnia…

0 Komentarzy

Inspiracje wielkanocne – Jajka przepiórcze

Przed świętami Wielkiejnocy, chcielibyśmy porozmawiać o jajkach... W sytuacji, gdy wiele osób rezygnuje ze spożywania jajek, czy to z powodu alergii pokarmowych, strachu przed cholesterolem czy nadmiernymi kaloriami, polecamy jako…

0 Komentarzy