Wielkanoc to wyjątkowy czas, gdzie z najbliższymi dzielimy się radością, szczęściem i smakami na świątecznym stole. Pragniemy najbliższym jak najbardziej umilić ten szczególny dzień. Dlatego polecamy na świąteczny stół prosty i smaczny przepis na foie gras.
Składniki dla 4 osób:
- 200g foie gras art.nr 12593
- sałata
- papryka marynowana
- zielona fasolka
- tostowane, cieniutko pokrojone bagietki
- orzeszki piniowe art. nr 32480
- olej z orzechów laskowych art. nr 14638
- kwiat soli art. nr 37186
- świeżo zmielony pieprz art. nr 31557
Sałatę wraz z warzywami układamy na talerzach, posypujemy orzeszkami piniowymi. Na tak przygotowanym talerzu układamy starannie, pokrojoną na plasterki wątróbkę oraz bagietkę.
Całość doprawiamy solą, pieprzem i olejem z orzechów laskowych.
Życzymy smacznego!