Wielkanoc to wyjątkowy czas, gdzie z najbliższymi dzielimy się radością, szczęściem i smakami na świątecznym stole. Pragniemy najbliższym jak najbardziej umilić ten szczególny dzień. Dlatego polecamy na świąteczny stół prosty i smaczny przepis na foie gras.

Składniki dla 4 osób:

  • 200g foie gras art.nr 12593
  • sałata
  • papryka marynowana
  • zielona fasolka
  • tostowane, cieniutko pokrojone bagietki
  • orzeszki piniowe art. nr 32480
  • olej z orzechów laskowych art. nr 14638
  • kwiat soli art. nr 37186
  • świeżo zmielony pieprz art. nr 31557

Sałatę wraz z warzywami układamy na talerzach, posypujemy orzeszkami piniowymi. Na tak przygotowanym talerzu układamy starannie, pokrojoną na plasterki wątróbkę oraz bagietkę.

Całość doprawiamy solą, pieprzem i olejem z orzechów laskowych.

Życzymy smacznego!

  • Post category:Porady