Szczególnie w czasie istniejącej pandemii ważna jest odporność naszego organizmy. Nasz system odpornościowy jest głównym rozgrywajacym w zwalczeniu koronowirusa. Prawidłowo pielęgnowany może pomóc nam w procesie leczenia. Niestety słaby uklad odpornościowy może zwrócić sie przeciwko nam. Dlatego tak ważne jest świadome dopieranie produktów spożywczych w naszej codziennej diecie. Juz podczas zakupów powinniśmy wybierać świadomie wysokiej jakości żywność, która wzmocni nasz organizm. Obecnie panujący wirus  z pewnością nauczył nas wszystkich jak ważne jest dbanie o zdrowie. Aby zmniejszyć ryzyko zachorowania świadomie każdy z nas powinien budować odporność swoją i swojej rodziny. Boosting Foods to zestaw produktów spożywczych, które wprowadzane w codzienną dietę wzmacniają nasz system odpornościowy sprawiając że nasz organizm stanie się silniejszy i zdrowszy. Boosting Foods to przede wszystkim:

SZPINAK

Jedzony w każdej postaci szczególnie polecamy szpinak w proszku jako dodatek do smoothie. Szpinak zwiększa odporność, wzmacnia kości, pomaga w trawieniu, pomaga sercu i sprzyja utracie wagi. Jego regularne spożywanie obniża poziom cukru we krwi. Jest bardzo pogaty w wapń, potas i żelazo.

ROKITNIK

Rokitnik to bogate źródło witaminy C, zawiera ją ok. 2 i pół raza więcej niż czarna porzeczka i więcej od cytryny. Owoce rokitnika zawierają dużo kwasów organicznych, garbników, pektyn i związków tłuszczowych, mają małą zawartość cukrów. Jest bogaty w witaminy: C (500 mg%),P, B, E, K oraz prowitaminę A.

ŻURAWINA

Owoce żurawiny to prawdziwe bogactwo cennych substancji o charakterze odżywczym i bioaktywnym, do których należą: witaminy A, C, i E, β-karoten, związki mineralne (potas, sód, selen). Zaleca sie spozywanie pół szklanki soku z żurawinu dziennie.

MIGDAŁY

Nasza odporność bedzie zwiększona przy wprowadzeniu w nasz jadłospis np jako codziennego snaku migdałów ponieważ są bogatym źródłem witamin z grupy B, m.in. kwasu foliowego i witaminy B6. Zawierają również witaminę E, która jest kluczowa dla prawidłowej regeneracji naszej skóry oraz witaminę A, dzięki której nasza odporność będzie wzmocniona.

BROKUŁY

Brokuły posiadają wyjątkowe właściwości zdrowotne. Między innymi chronią przed rakiem, wrzodami żołądka, anemią, a także korzystnie wpływają na funkcjonowanie wzroku i regulują poziom cukru we krwi, co jest szczególnie ważne dla cukrzyków. Wszystko dzięki zawartości witamin, składników mineralnych i sulforafanu – silnego przeciwutleniacza.

CIECIERZYCA

Zawiera dużo białka, żelaza i błonnika. Odpowiednia ilość błonnika w diecie pozwala unormować poziom glukozy we krwi i obniżyć całkowite stężenie cholesterolu.

PAPRYKA

Niepowtarzalne właściwości papryki sprawiają, że charakteryzuje się on zarówno doskonałymi walorami kulinarnymi, jak i możliwością zastosowania w codziennej diecie ze względu na bogatą zawartośc witamin (szczególnie w witaminę C oraz beta-karoten) i sole mineralne (potas, wapń).