Trehaloza – cukier mało słodki, szerokie zastosowanie np. do smażenia na słodkiej wodzie, 1 kg

100,86 

Trehaloza to disacharyd pozyskiwany ze skrobi roślinnej. Ma niższą słodkość (około 45%) niż zwykły cukier stołowy.
W porównaniu z innymi cukrami, trehaloza jest stabilna chemicznie, termicznie i kwasowo. Trehaloza chroni komórki przed uszkodzeniami powodowanymi przez kryształki lodu podczas zamrażania i głębokiego mrożenia. Jest stosowana w produkcji lodów, wypieków, wyrobów cukierniczych, przetworów owocowych, dżemów, sosów, musztardy i czekolady. Smażyć w wodzie z cukrem: 3,5:1 cukier i woda, jednokrotnie zagotować w temperaturze 110-125°C. W miarę możliwości używać wysokiego, smukłego naczynia!

Dwuwodzian trehalozy. Składniki: Trehaloza. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła. Chronić przed silnymi zapachami.

Wartości odżywcze na 100 g

Energia 1509 kJ/361 kcal

Tłuszcz 0 g w tym kwasy nasycone 0 g

Węglowodany 90,2 g w tym cukry 90,2 g

Białko 0 g

Sól 0 g
Zawiera śladowe ilości z
bóż zawierających gluten, jaj, orzeszków ziemnych, orzechów drzewnych, mleka, soi.

 



SKU: 19452 Kategoria:

Informacje dodatkowe

Waga 1 kg

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Trehaloza – cukier mało słodki, szerokie zastosowanie np. do smażenia na słodkiej wodzie, 1 kg”