Informacje dodatkowe
Waga | 1 kg |
---|
100,86 zł
Trehaloza to disacharyd pozyskiwany ze skrobi roślinnej. Ma niższą słodkość (około 45%) niż zwykły cukier stołowy.
W porównaniu z innymi cukrami, trehaloza jest stabilna chemicznie, termicznie i kwasowo. Trehaloza chroni komórki przed uszkodzeniami powodowanymi przez kryształki lodu podczas zamrażania i głębokiego mrożenia. Jest stosowana w produkcji lodów, wypieków, wyrobów cukierniczych, przetworów owocowych, dżemów, sosów, musztardy i czekolady. Smażyć w wodzie z cukrem: 3,5:1 cukier i woda, jednokrotnie zagotować w temperaturze 110-125°C. W miarę możliwości używać wysokiego, smukłego naczynia!
Dwuwodzian trehalozy. Składniki: Trehaloza. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła. Chronić przed silnymi zapachami.
Wartości odżywcze na 100 g
Energia 1509 kJ/361 kcal
Tłuszcz 0 g w tym kwasy nasycone 0 g
Węglowodany 90,2 g w tym cukry 90,2 g
Białko 0 g
Sól 0 g
Zawiera śladowe ilości zbóż zawierających gluten, jaj, orzeszków ziemnych, orzechów drzewnych, mleka, soi.
Waga | 1 kg |
---|
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.