Papryczka Espelette A.O.C. (chili w proszku), ChNP Składniki: Papryka Espelette A.O.C. Przechowywać w suchym, chłodnym i chronionym przed światłem. Właściwości: Nie trzeba podawać wartości odżywczych.
Składniki: Kryształki soli morskiej. Przechowywać w suchym miejscu. Właściwości: Nie są wymagane żadne informacje żywieniowe. Kucharze i smakosze wiedzą: nie każda sól jest taka sama. Podczas gdy zwykła sól często wydaje się ziarnista na języku i pozostawia lekko gorzki smak,…
Ten hiszpański specjał jest wędzony tradycyjną metodą podczas suszenia na drewnie dębowym. Następnie jest delikatnie mielony w kamiennych młynach. Gwarantuje to maksymalny smak i stabilność koloru. Smak tego „czerwonego złota” jest wyjątkowy i nieporównywalny na całym świecie. Doskonale nadaje się…
Różowy pieprz nie ma zasłużonej nazwy, ponieważ nie ma w sobie ostrej ostrości, a raczej łagodny, słodki aromat. Nie należy go mylić z (rzadko dostępnymi) dojrzałymi pieprzami. Różowy pieprz ma niewiele wspólnego z rodziną pieprzowatych. Należą do rodziny sumaków, do…
Ten hiszpański specjał jest wędzony tradycyjną metodą podczas suszenia na drewnie dębowym. Następnie jest delikatnie mielony w kamiennych młynach. Gwarantuje to maksymalny smak i stabilność koloru. Smak tego „czerwonego złota” jest wyjątkowy i nieporównywalny na całym świecie. Doskonale nadaje się…
Produkcja soli w solniskach południowej Bretanii ma długą tradycję. Fleur de Sel z Guerande jest zbierana ręcznie i suszona na słońcu. Drobne kryształki soli, bez żadnych dodatków, wspaniale podkreślają aromat wszystkich potraw podczas wykańczania lub doprawiania na stole, nie będąc…
Ziarna raju były niegdyś używane w Europie jako zamiennik czarnego pieprzu. Dziś znane są niemal wyłącznie w Afryce Północnej, na przykład jako składnik mieszanek przypraw. W Europie są bardzo trudno dostępne. Wykorzystywane są w tradycyjnych przepisach, ale okazjonalnie pojawiają się…
Kucharze i smakosze wiedzą: nie każda sól jest taka sama. Podczas gdy zwykła sól często wydaje się ziarnista na języku i pozostawia lekko gorzki smak, Maldon Sea Salt jest znacznie łagodniejsza i bardziej aromatyczna. Charakterystyczne, piramidalne kryształki soli są cienkie…
Walijska sól morska Halen Môn PDO. Składniki: sól morska. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Wyprodukowano w Walii, Wielka Brytania. Korzyści: wegańskie, wegetariańskie.
Smażona cebula jest gotowa do użycia i ma szerokie zastosowanie. Można ją wykorzystać do hot dogów, hamburgerów, puree ziemniaczanego, kanapek i chleba z masłem, steków, smażonej wątróbki, omletów, smażonych ziemniaków, sałatek lub zup, a także – do pieczenia chleba lub…
Dzięki Jack Daniel's Beef Rub możesz udoskonalić swoją wołowinę w wyjątkowy sposób. Zrównoważona mieszanka pikanterii i aromatu jest cudowna na podniebieniu i sprawia, że używanie Ruby jest niemal koniecznością. Wmasowane w mięso marynowanie na sucho to jedna z metod przygotowania,…
Sól z rzeki Murray składa się z subtelnych, brzoskwiniowych kryształków. Płatki mają łagodny smak i idealnie nadają się do przyprawiania. Najważniejsze: Sól ta jest smakowana tylko w tle, wzmacniając naturalny smak potraw, takich jak wątróbka z gęsi. Płatki praktycznie rozpływają…
Niemiecka sól kamienna, naturalna. Składniki: Sól kamienna. Granulacja: 1,7 mm - 3,2 mm. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła. Pochodzenie: Niemcy. Właściwości: Nie są wymagane żadne informacje żywieniowe. Zawiera śladowe ilości glutenu, jaj, orzeszków ziemnych, mleka,soi.
Sól morska, dym. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Właściwości: Nie są wymagane żadne informacje żywieniowe. Kucharze i smakosze wiedzą: nie każda sól jest taka sama. Podczas gdy zwykła sól często wydaje się ziarnista na języku i pozostawia lekko gorzki smak,…
Składnik: sól morska. Proszę przechowywać zamknięte i suche. Właściwości: Nie trzeba podawać wartości odżywczych. SAL de IBIZA – Fleur de Sel to w 100% naturalna, najwyższej klasy sól morska. Nie ulega żadnym zmianom, dlatego nadal zawiera ważne minerały i pierwiastki…
ORGANICZNA sól morska. Składniki: Ekologiczna sól morska. Charakterystyka rolnictwa portugalskiego: Nie trzeba podawać wartości odżywczych. Kwiat soli jest ceniony przez czołowych szefów kuchni i smakoszy jako najlepsza sól kuchenna: do przyprawiania stołu, do carpaccio, sałatek i dań surowych. Kryształy w…
Składniki: Pieprz syczuański (Zanthoxylum piper.tot.). Przechowywać w chłodnym miejscu (maksymalnie +25°C), suchym i chronionym przed światłem. Właściwości: Nie trzeba podawać wartości odżywczych. Przyprawa ta cieszy się dużą popularnością ze względu na swój niezwykły aromat. Na początku ledwo zauważalny, po kilku…
Ten hiszpański specjał jest wędzony tradycyjną metodą podczas suszenia na drewnie dębowym. Następnie jest delikatnie mielony w kamiennych młynach. Gwarantuje to maksymalny smak i stabilność koloru. Smak tego „czerwonego złota” jest wyjątkowy i nieporównywalny na całym świecie. Doskonale nadaje się…
SAL de IBIZA – Fleur de Sel to w 100% naturalna, najwyższej klasy sól morska. Nie ulega żadnym zmianom, dlatego nadal zawiera ważne minerały i pierwiastki śladowe. Nic nie dodaje się i nic nie usuwa, bo czysta, pełnowartościowa sól morska…
Sól morska wędzona dębem, Halen Môn PDO. Składniki: czysta sól morska Halen Mon, wędzone wiórki dębowe. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Wartości odżywcze na 100g Energia 55 kJ/13 kcal Tłuszcz 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g Węglowodany…
Prawdziwa wędzona sól należy do najlepszych soli na świecie. Ta szlachetna sól morska nabiera imponująco mocnego smaku w specjalnych piecach wędzarniczych, wykorzystujących metody przekazywane z pokolenia na pokolenie od czasów Wikingów. Do wędzenia tej soli używa się drewna jałowca, które…
Duńska wędzona sól to wykwintna sól z Morza Martwego. Jest wędzona na zimno w Danii na drewnie bukowym przez około 160 godzin, obracana co pół godziny, aby zapewnić spójny smak. Duńska wędzona sól dodaje wyjątkowego akcentu zimnym potrawom, szczególnie szynce…
Składniki: Pieprz syczuański (Zanthoxylum piper.tot.). Przechowywać w chłodnym miejscu (maksymalnie +25°C), suchym i chronionym przed światłem. Właściwości: Nie trzeba podawać wartości odżywczych. Przyprawa ta cieszy się dużą popularnością ze względu na swój niezwykły aromat. Na początku ledwo zauważalny, po kilku…
Długie ziarna pieprzu znane są jako pieprz bengalski, balijski, łodygowy lub jaborandi. Pochodzą z Indii i Indonezji i były już cenione w kuchni rzymskiej. Bez obaw! Pikantny smak utrzymuje się maksymalnie pięć minut. Aromat przywodzi na myśl drewno i papryczki…
Pieprz Lampong jest uprawiany na indonezyjskiej wyspie Sumatra. Jego owoce są mniejsze niż u pieprzu indyjskiego, a pieprz indonezyjski jest bardziej ostry niż aromatyczny. Mimo to oferuje zielony, świeży zapach i niemal cytrynowy smak z delikatną ostrością i subtelnymi nutami…
Ta dalekowschodnia kompozycja przypraw nadaje wegetariańskim przysmakom i pikantnym wypiekom (np. paluszkom sezamu) nutkę egzotyki. W smaku mocno korzenny i egzotyczno-owocowy. Idealny do marynowania, przyprawiania i przyprawiania różnych zup i sosów, gulaszów, ragouts, plasterków mięs we wszystkich metodach przygotowania i…
Wyrazisty, aromatyczny i słodko-korzenny w smaku. Idealny do wypieków i chleba, różnych zup, sosów, wieprzowiny, sałatek z surowych warzyw, serów, przetworów owocowych, kompotów i przetworów śliwkowych. Firma rodzinna WIBERG z długą tradycją ma przepis na więcej smaku, więcej staranności i…
Espelette, niedaleko miejscowości St.-Jean-de-Luz, rozwija się w idealnych warunkach klimatycznych: żyznej glebie i dużej ilości ciepła. Jest pikantne, ale nie tak ostre jak pieprz cayenne. Idealnie pasuje do omletów, grillowanego mięsa, sałatek, ryb i pizzy. Składniki: Pimento Espelette ChNP. Przechowywać…