Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oliwa z oliwek Extra Virgin - pierwszej jakości - otrzymywana bezpośrednio z oliwek wyłącznie przy użyciu procesów mechanicznych. Przechowywać z dala od światła i ciepła.
W przypadku oliwy z oliwek Pago Baldios de San Carlos, produkowanej w 100% z oliwek Arbequina, zbiory owoców oleistych odbywają się w połowie października. Oliwki nadają wtedy zielony, świeży i aromatyczny smak, który jest ważny dla intensywnej owocowości oliwy z…
ORGANICZNA oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* - Pierwsza jakość - otrzymywana bezpośrednio z oliwek wyłącznie w procesach mechanicznych; *z kontrolowanej uprawy organicznej. Przechowywać z dala od światła i ciepła. Rolnictwo UE
FR-BIO-16 Od 1868 roku młyn oferuje tę jednoodmianową oliwę z oliwek Caillette (znanych również jako oliwki Taggiasca), które rosną wyłącznie w regionie Nicei. Ma bardzo łagodny smak i delikatne aromaty. Idealnie nadaje się do sałatek i surowych warzyw. Organiczna oliwa…
Do produkcji oliwy z oliwek DOP Extra Virgen wykorzystywane są wyłącznie oliwki Picual, które są zbierane w największym parku narodowym w Andaluzji, Sierras de Cazorla, Segura y Las Villas, w prowincji Jaen. Intensywnie złocistozielony olejek pachnie trawą z nutami tymianku,…