W przypadku oliwy z oliwek Pago Baldios de San Carlos, produkowanej w 100% z oliwek Arbequina, zbiory owoców oleistych odbywają się w połowie października. Oliwki nadają wtedy zielony, świeży i aromatyczny smak, który jest ważny dla intensywnej owocowości oliwy z…
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oliwa z oliwek Extra Virgin - pierwszej jakości - otrzymywana bezpośrednio z oliwek wyłącznie przy użyciu procesów mechanicznych. Przechowywać z dala od światła i ciepła.
FR-BIO-16 Od 1868 roku młyn oferuje tę jednoodmianową oliwę z oliwek Caillette (znanych również jako oliwki Taggiasca), które rosną wyłącznie w regionie Nicei. Ma bardzo łagodny smak i delikatne aromaty. Idealnie nadaje się do sałatek i surowych warzyw. Organiczna oliwa…
Cuvee z oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia z odmian Picual, Hojiblanca, Arbequina, Ocal. Oliwa z oliwek Extra Virgin - pierwszej jakości, otrzymywana bezpośrednio z oliwek w procesach mechanicznych. Maks. 0,5% kwasu, niefiltrowany. Przechowywać w chłodnym miejscu i chronić przed…
Ten ocet do sushi jest łagodny, ma lekko winny, cytrynowy smak. Występuje głównie w kuchni azjatyckiej. Nadaje się do marynowania warzyw i owoców oraz do marynowania drobiu i ryb. Świetnie komponuje się także z sosami słodko-kwaśnymi, daniami pikantnymi i indonezyjskimi…
Ocet jest tak samo cennym i ważnym nośnikiem przypraw i smaku, jak dobry olej. Ocet ten jest naturalnie mętny i wytwarzany z soku ze świeżych gruszek miodowych; cudownie intensywny i owocowy smak. Idealne do sałatek, sosów, warzyw, a także dań…