Baza z pieczarek, borowików i 5% letnich trufli, idealna do uszlachetniania sosów, masła, zup, dań mięsnych lub po prostu do dipów. Subtelny aromat trufli doskonale komponuje się z daniami mięsnymi i warzywnymi, ale świetnie komponuje się także z serami i…
Wysokiej jakości masło z dodatkiem białej trufli, soli i aromatu. Idealny do przyprawiania risotto, mięsa, jajek, ryb i bruschetty. Składniki: MASŁO 94%, 4,5% siekana trufla Bianchetto (Tuber Borchii vitt.), 0,3% siekana biała trufla (Tuber Magnatum Pico), sól, aromaty. Po otwarciu…
Pierwsza przyprawa w postaci sproszkowanej białej trufli. Bardzo wszechstronny produkt z liofilizowaną włoską białą truflą, który może być stosowany jako wykończenie jako przyprawa bezpośrednio nad potrawami. Doskonałe do makaronów, risotto, mięs i ryb, zup, warzyw, tostów i jajek. Wypróbuj z…
Składniki: semolina z pszenicy durum, 20% JAJA, 7% trufla (Tuber Aestivum), aromaty. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1500 kJ/354 kcal Tłuszcz 3,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g Węglowodany 65g w tym cukier 0,5 g Białko 14…
Składniki: Wątróbka drobiowa 65%, cebula czerwona, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, kapary (kapary, ocet winny, sól), MASŁO, PASTA ANCHIVE, sól morska, zawiera SIARCZYNY. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Składniki: MASŁO 96,2%, trufla letnia (Tuber aestivum Vitt.) 2,9%, aromat, substancja konserwująca: kwas sorbinowy. Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2°C do +6°C. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 3028 kJ/736 kcal Tłuszcz 81,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone…
Od grudnia do marca z obszaru Umbrii (Norcia). Dobrze dojrzałe, głęboko czarne trufle z powierzchnią pokrytą średniej wielkości brodawkami i drobnymi białymi żyłkami w miąższu. Występowanie: ok. 75 ton/rok. Czarna trufla zimowa (tartufo nero) jest używana przede wszystkim w wyśmienitej…
Od listopada do marca z terenów południowej Katalonii, Teruel, Cuenca. Dobrze dojrzałe, głęboko czarne trufle z powierzchnią pokrytą średniej wielkości brodawkami i drobnymi białymi żyłkami w miąższu. . Czarna trufla zimowa jest używana głównie w wyśmienitej kuchni francuskiej.