Szynka Serrano Gran Reserva Duroc, 24-26 miesięcy, bez kości, ok. 1000 g

266,92 

Fabryka Jamones Granadinos została założona w 1930 roku i do dziś zachowała ducha założycielskiego. Łącząc tradycyjne rzemiosło z nowoczesną wiedzą i technikami, powstaje tu wyjątkowa szynka. Specjalny, suchy i chłodny klimat w Sierra de Baza – w środku gór Granady, na wysokości ok. 900 m n.p.m. – przyczynia się do optymalnego procesu dojrzewania.
Szynkę suszy się przy otwartym oknie – naturalną metodą suszenia – zwaną „Secadero natural”. Oferowana przez nas szynka GranReserva – rasy Duroc – dojrzewa minimum 24-26 miesięcy. Specjalny Jamón Serrano o łagodnym, ale charakterystycznym
aromacie i delikatnych ziarnach.

Wartości odżywcze w 100g

Wartość kaloryczna 1423 kJ/340 kcal

Tłuszcz 22g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,5 g

Węglowodany 0,5g w tym cukier 0,4 g

Białko 35,2 g

Sól 2,9 g

 
SKU: 51518 Kategoria:

Opis

Składniki: szynka wieprzowa, sól morska, cukier, konserwanty: azotan potasu E252, azotyn sodu E250; Przeciwutleniacz: kwas askorbinowy E300.

Informacje dodatkowe

Waga 1 kg
Producent

33803 Steinhagen, Beerenstr. 5, Importowane przez Cortes Gourmed, Niemcy.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Szynka Serrano Gran Reserva Duroc, 24-26 miesięcy, bez kości, ok. 1000 g”