Gudbrandsdalen, ser serwatkowy z mlekiem kozim, Norwegia, 250 g

36,98 

Ser norweski wyróżnia się wizualnie na tle wszystkich innych znanych serów. Podobnie jak jego gust. Aby uzyskać słony ser o konsystencji karmelu, serwatkę podgrzewa się do wysokiej temperatury przez dłuższy czas. W wyniku tego laktoza karmelizuje się, co nadaje produktowi wyjątkową konsystencję i kolor. W Norwegii ser jada się z dżemem.

Ser serwatkowy odtłuszczony, produkowany z mleka koziego i śmietanki krowiej, o zawartości tłuszczu 35%. Tł.
Składniki: 71% SERWATKA, 16% MLEKO KOZIE pasteryzowane, 8% ŚMIETANKA KROWIA pasteryzowana, 5% MLEKO KROWIE.
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +4°C do +8°C.

Wartości odżywcze w 100g

Wartość kaloryczna 1835 kJ/441 kcal

Tłuszcz 28 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 19 g

Węglowodany 35 g w tym cukier 30 g

Białko 10 g

Sól 0,7g
Zawiera mleko.

 
 

SKU: 67035 Kategoria: Tag

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Gudbrandsdalen, ser serwatkowy z mlekiem kozim, Norwegia, 250 g”