Delikatny serek śmietankowy ze szlachetną pleśnią i płatkami czerwonej róży. Składniki: MLEKO KOZIE, sól, 0,5% płatki róży, podpuszczka mikrobiologiczna, FERMENTY MLECZNE, substancja konserwująca: sorbinian potasu. Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2°C do +8°C. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna…
Kilka kropli barwnika karmelowego nada kawie piękny, ciemny kolor. Nadaje się on również do przyciemniania i uszlachetniania wszystkich ciemnych sosów i zup, a także do barwienia deserów i napojów. Barwnik karmelowy amoniakalny. Składniki: Barwnik: Barwnik karmelowy E150c. Wartości odżywcze na…
Guanciale to tradycyjny włoski speck wytwarzany z policzka wieprzowego lub podgardla. Ma intensywny, pikantny smak i delikatną, rozpływającą się w ustach konsystencję, która rozwija się w procesie dojrzewania. Guanciale jest często przyprawiane solą, pieprzem, a czasem ziołami, takimi jak rozmaryn…
Ciekawy efekt dla każdego podniebienia: posypka „popping”. Nadaje się do posypywania i dekorowania lodów, musów, deserów, ciast itp. W połączeniu z płynami tworzy w ustach chrupiącą, strzelistą niespodziankę. Składniki: Sacharoza, syrop glukozowy, propelent: dwutlenek węgla (E290), laktoza, woda. Do użytku…
Ciekawy efekt dla każdego podniebienia: posypka „popping”. Nadaje się do posypywania i dekorowania lodów, musów, deserów, ciast itp. W połączeniu z płynami tworzy w ustach chrupiącą, strzelistą niespodziankę. Składniki: Polewa czekoladowa (cukier, kakao 49%, masło kakaowe, emulgatory: lecytyna sojowa E322,…
Ciekawy efekt dla każdego podniebienia: posypka „popping”. Nadaje się do posypywania i dekorowania lodów, musów, deserów, ciast itp. W połączeniu z płynami tworzy w ustach chrupiącą, strzelistą niespodziankę. Skład: kuwertura (cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, laktoza, odtłuszczone mleko…
Ciekawy efekt dla każdego podniebienia: posypka „popping”. Nadaje się do posypywania i dekorowania lodów, musów, deserów, ciast itp. W połączeniu z płynami tworzy w ustach chrupiącą, strzelistą niespodziankę. Skład: kuwertura (cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, laktoza, odtłuszczone mleko…
Sierra de Cazorla ChNP, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oliwa z oliwek Extra Virgin - pierwszej jakości - otrzymywana bezpośrednio z oliwek wyłącznie przy użyciu procesów mechanicznych. Przechowywać z dala od światła i ciepła. Produkt z Hiszpanii. Wartości odżywcze…
Delikatnie zbilansowany sos truflowy z Włoch, na bazie pieczarek, z letnimi truflami i czarnymi oliwkami. Składniki: 85% pieczarek (pasalliota hortensis), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, czarne oliwki, barwnik: naturalny biowęgiel E153, 10% puree truflowego (tuber aestivum vitt), aromat czarnej…
Czarne letnie trufle pokrojone w cienkie plasterki konserwuje się w oliwie z oliwek i szczyptą soli. Znakomite do serów, makaronów i dań mięsnych. Składniki: oliwa z oliwek trufla letnia (Tuber Aestivum) 50%, aromat, sól. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu i…
Składniki: Wieprzowina i tłuszcz wieprzowy, oliwki czarne 6%, sól, cukier (LAKTOZA, syrop glukozowy, dekstroza), przyprawy, zioła, substancja konserwująca: azotan potasu, kultury dojrzewające, osłonka naturalna (wieprzowa). Wyprodukowano ze 141 g wieprzowiny na 100 g kiełbasy. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze…