Koper włoski rośnie dziko w pobliżu wybrzeży Kalifornii. Jako silnie aromatyczna roślina przyprawowa o żółtych kwiatach i brązowych liściach, od dawna jest znany w gastronomii. Jego charakterystycznie pachnące baldachy są zbierane ręcznie i suszone. Staranne sortowanie pozwala na ekstrakcję intensywnie…
Składniki: nagietek, bławatek, czerwona róża, lawenda, jaśmin. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Właściwości: Nie trzeba podawać wartości odżywczych.
Składniki: Kwiaty hibiskusa (Hibisci flor. powder). Przed spożyciem należy je podgrzać. Przechowywać w chłodnym (maksymalnie +25°C), suchym miejscu, z dala od światła. Właściwości: Informacje żywieniowe nie są wymagane. Zawiera śladowe ilości zbóż zawierających gluten , jaj ,orzeszków ziemnych , orzechów…
Liście eukaliptusa mają przyjemny aromatyczny zapach i gorzki smak. Składniki: Liście eukaliptusa (Eucalypti Fol.conc.). Nieodpowiednie dla niemowląt i dzieci. Do użytku jako napar. Przechowywać w chłodnym (maks. +25°C), suchym miejscu, z dala od światła. Kraj pochodzenia: Iran. Właściwości: Informacje żywieniowe…
Składniki: cukier, płatki róż 2%, substancja glazurująca: guma arabska, naturalny barwnik: E120, aromat. Idealny jako dekoracja deserowa. Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed światłem.
Znane jako zioło lecznicze do herbatek i innych celów leczniczych, kwiaty rumianku są jadalne. Można je wykorzystywać zarówno świeże, jak i suszone w kuchni. Suszone kwiaty idealnie nadają się do dekoracji. Składniki: Kwiaty rumianku (Chamomillae europaea flor. to.). Przechowywać w…
Kwiaty hibiskusa są składnikiem wielu herbat ziołowych i owocowych i można je dodawać dla dodatkowego smaku. Mają lekko kwaśny smak. Składniki: Kwiaty hibiskusa (Hibisci sabdariffae flos conc.). Przechowywać w chłodnym (maksymalnie +25°C), suchym miejscu, z dala od światła. Pochodzenie: Egipt.…
Jako dziko rosnące zioło, kwiaty stokrotki są jadalne i można je wykorzystywać zarówno na świeżo, jak i suszone w kuchni. Suszone kwiaty idealnie nadają się do dekoracji. Składniki: Stokrotka (Bellis perennis). Stosować oszczędnie. Przechowywać w chłodnym (maksymalnie +25°C), suchym miejscu,…