Długie, delikatne dojrzewanie i suszenie na powietrzu w naturalnym klimacie nadają tej karkówce charakterystyczny łagodny smak. Ten „Cap de Llom” jest wytwarzany według tradycyjnej receptury przez firmę „Embotits Casolans de Planoles”, która zajmuje się produkcją ręcznie robionych kiełbasek od 1920…
Boczek ten jest peklowany przyprawami i solą, ale nie jest wędzony. Skład: boczek z wieprzowiny iberyjskiej, sól. Przechowywać w chłodnym miejscu (+6°C do +10°C). Bekon z Hiszpanii. Pakowane w Niemczech. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 2252 kJ/546 kcal…
Składniki: wieprzowina, mięso z dzika 48%, sól, kawałki trufli 1%, przyprawy naturalne, dekstroza, sacharoza. Przeciwutleniacz: E300, konserwant: E252 i E250. Przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze od +0°C do +7°C. Właściwości: Azotyn sodu. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1348…
Składniki: wieprzowina, sól, pieprz, czosnek, 1% trufla w kawałkach (Tuber aestivum), dekstroza, sacharoza, przeciwutleniacz: E300, środek konserwujący: E252, E250, aromat. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1233 kJ/294 kcal Tłuszcz 14,43 g w tym…
Skład: wieprzowina, sól kuchenna, przyprawy, suszony syrop glukozowy, dekstroza, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, środek konserwujący: azotyn sodu, kultury dojrzewania, dym. 100 g salami jest zrobione z 155 g wieprzowiny. Pakowane w atmosferze ochronnej. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Właściwości: bezglutenowy,…
Składniki: wieprzowina i tłuszcz wieprzowy, mięso z dzika 20%, sól, cukier (LAKTOZA, syrop glukozowy, dekstroza), przyprawy, zioła, substancja konserwująca: azotan potasu (sól peklująca), kultury dojrzewające, osłonka naturalna. Wyprodukowano ze 134 g wieprzowiny na 100 g kiełbasy. Przechowywać w suchym miejscu…
Składniki: wieprzowina, tłuszcz wieprzowy, sól, pieprz, naturalny aromat kopru włoskiego, dekstroza, sacharoza, przeciwutleniacz: E300, środek konserwujący: E252 i E250. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1634 kJ/394 kcal Tłuszcz 33,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16,4 g Węglowodany 0g…
Hiszpańska kiełbasa chorizo to suszona na powietrzu kiełbasa pieprzowa. Długie, delikatne dojrzewanie i suszenie na powietrzu w naturalnym klimacie nadaje chorizo typowo pikantny smak. Wytwarzana jest według tradycyjnej receptury przez firmę „Embotits Casolans de Planoles”, która od 1920 roku zajmuje…
W przypadku „Kaminwurzerl – The Original” najlepsze kawałki wieprzowiny są sezonowane i drobno siekane zgodnie z recepturą Boxele Karla Handla I z 1902 r. Po wędzeniu w drewnie bukowym Kaminwurzerl dojrzewa aż do osiągnięcia określonego stopnia wysuszenia wynoszącego 42/43%. Składniki:…
Składniki: wieprzowina gwarantowana z Włoch, sól, pieprz, 0,8% letnich płatków truflowych, dekstroza, sacharoza, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, konserwant, azotyn sodu, azotan potasu. Osłonka do kiełbasy nie nadaje się do spożycia. Przechowywać w normalnej, suchej temperaturze pokojowej. Wartości odżywcze w 100g Wartość…
Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1596 kJ/382 kcal Tłuszcz 31,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10,1 g Węglowodany 2,1 g w tym cukier 0 g Białko 23,6 g Sól 0,9 g
Składniki: mięso wieprzowe, trufla letnia 3%, oliwa truflowa 1%, sól kuchenna niejodowana, przyprawy, cukier, dekstroza, substancja konserwująca: azotyn sodu. Przechowywać w chłodnym (+2°C do +8°C) i chronić przed światłem. Właściwości: bez glutenu, bez laktozy. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna…
Szynka z karkówki (Schopf) jest pożywna i pikantna. Pięknie marmurkowe mięso dojrzewa 4 miesiące, jest wędzone i dobrze przyprawione. Fabryka szynki Vulcano w styryjskim Vulkanlandzie produkuje smaczne specjały z wieprzowiny. Długi okres dojrzewania, zbilansowana przyprawa i wędzenie pozwalają wydobyć delikatny…
Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1647 kJ/396 kcal Tłuszcz 9,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,5 g Węglowodany 0,3 g w tym cukier 0,1 g Białko 74 g Sól 6,1 g
To nie tylko bekon, ale prawdziwy specjał z najlepszych warstw boczku pochodzących od dorosłych świń. Doprawiona toskańskimi przyprawami, posolona i posypana dzikimi ziołami. Ze względu na delikatną konsystencję i łagodny smak stanowi przysmak na niesolonym białym pieczywie lub bardzo cienko…
Wykorzystuje się do tego części górnej częsci bydła. Prawie beztłuszczowe kawałki są delikatnie sezonowane, delikatnie peklowane i suszone na powietrzu. Pokrojony w cienkie plasterki i podany z odrobiną marynaty cytrynowej, oliwą, fleur de sel i sałatą liściastą to prawdziwy rarytas.…
Składniki: wieprzowina, sól, pieprz, naturalny aromat, przyprawy, sacharoza, dekstroza, przeciwutleniacz E301, środek konserwujący E252, E250. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1409 kJ/339 kcal Tłuszcz 26g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14 g Węglowodany 0,9 g w tym cukier 0,9…
Szynka San Daniele pochodzi z małego miasteczka o tej samej nazwie we Friuli. Do produkcji tej szynki dopuszczone są wyłącznie niektóre rasy świń karmione specjalnym pokarmem. Po peklowaniu kawałki są odsolone, prasowane w płaskiekształty i nacierane smalcem. Dzięki temu szynka…
Schab ten marynowany jest według tradycyjnych receptur w soli, cukrze i czarnym pieprzu, następnie nadziewany naturalnymi osłonkami i delikatnie dojrzewa w specjalnych suszarniach przez około 3 miesiące. To „Lomo” produkowane jest według tradycyjnej receptury przez firmę „Embotits Casolans de Planoles”,…
Ten najlepszy kawałek grzbietu zwierzęcia nazywany jest także polędwicą wieprzową. Jest suszony na powietrzu i dlatego w naturalny sposób może rozwinąć swój wspaniały aromat. Kroi się go w cienkie plasterki i spożywa. Skład: schab, sól, papryka, przyprawy, cukier, regulator kwasowości:…
Chorizo to najsłynniejsza kiełbasa w Hiszpanii. Występują w niezliczonej liczbie odmian. Jest pomarańczowo-czerwona od sproszkowanej papryki, zwykle ostra i przyjemnie kwaśna. Suszona na powietrzu twarda kiełbasa wieprzowa, która nadajewszystkiemu wyjątkowego charakteru, niezależnie od tego, czy ją gotujesz, smażysz, grillujesz, czy…
Sobrasada, kiełbasa z Majorki. Składniki: 55% boczek wieprzowy (przeciwutleniacz: E320, E321), 45% chuda wieprzowina, papryka przyprawy tap de corti, sól, przyprawy, naturalna otoczka. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu i chronić przed światłem w temperaturze od + 16 ° C do…
Sobrassada, której smak jest nie do pobicia dzięki wyrafinowanemu zastosowaniu pimentón dulce ahumado i innych typowych przypraw. Ze świni Duroc, w stylu Majorki. Bez dodatków. Delektuj się tą kiełbasą na opiekanej bagietce, lekko podgrzaną. Kawałki łopatki i boczku wieprzowego, słonina,…
Tradycyjnie sobrasada pochodzi z Majorki i przygotowywana jest z mięsa zwykłych świń domowych, chudego mięsa i boczku, doprawiana w tradycyjny sposób solą i hiszpańską papryką. W naturalnych osłonkach, a następnie dojrzewa przez 3 miesiące zanim trafi do sprzedaży. Przyjemność i…