Ta hiszpańska kiełbasa wieprzowa jest doprawiona czosnkiem i pimentem. Jest idealnym dodatkiem do sałatek, dań z ryżu, doskonale nadaje się również do gulaszu. Wieprzowina, papryka, sól, czosnek, osłonka naturalna. Przechowywać w temperaturze od 0°C do +8°C. Właściwości: bezglutenowy.
Składniki: wieprzowina, boczek, papryka, sól, czosnek, przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu w temperaturze max. +4°C. Wyjąć z lodówki na 15 minut przed spożyciem. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1781 kJ/429 kcal Tłuszcz 35,8 g…
Pikantne chorizo z wieprzowiny iberyjskiej. Składniki: Mięso i tłuszcz z wieprzowiny iberyjskiej, sól, papryka, czosnek, skrobia kukurydziana, przeciwutleniacz: E301, emulgator: E450iii, dekstroza, substancja konserwująca: E252. Zawiera BIAŁKO MLEKA, LAKTOZĘ, SOJĘ. Przechowywać w chłodnym miejscu. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna…
Zampone Modena ChOG Składniki: wieprzowina, skórka, sól, przyprawy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, substancja konserwująca: azotyn sodu. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1094 kJ/262 kcal Tłuszcz 17,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,4 g Węglowodany 2,6 g w tym cukier…
Składniki: 70% suszone daktyle, 30% boczek wędzony (boczek boczek, sól kuchenna niejodowana, przyprawy, cukier, dekstroza, substancja konserwująca: azotyn sodu). Przechowywać w chłodnym (+2°C do +8°C) i chronić przed światłem. Zużyć bezpośrednio po otwarciu. Właściwości: bez glutenu, bez laktozy. Wartości odżywcze…
Skład: mięso wieprzowe, sól morska niejodowana, przyprawy. Przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze maksymalnie +8°C. Właściwości: bez glutenu, bez laktozy. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1449 kJ/348 kcal Tłuszcz 24g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g Węglowodany 0,5g…
Skład: mięso wieprzowe, sól morska, przyprawy. Przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze maksymalnie +8°C. Produkt z Austrii. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1449 kJ/348 kcal Tłuszcz 24g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g Węglowodany 0,5g w tym cukier…
Skład: mięso wieprzowe, sól kuchenna niejodowana, przyprawy, cukier, dekstroza, substancja konserwująca: azotyn sodu, dym. Przechowywać w temperaturze +8°C. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1215 kJ/292 kcal Tłuszcz 21g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,2 g Węglowodany 0,5g w tym…
Szynka surowa, suszona na powietrzu. Następnie pokrojona bardzo cienko i ponownie wysuszona. Składniki: 350 g/100 szt. mięsa wieprzowego, sól morska niejodowana, przyprawy. Wyprodukowano w Austrii. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1905 kJ/457 kcal Tłuszcz 24g w tym kwasy tłuszczowe…
Salami Auersbacher to dojrzała, surowa kiełbasa o śródziemnomorskim smaku. Fabryka szynki Vulcano w styryjskim Vulkanlandzie produkuje smaczne specjały z wieprzowiny. Długi okres dojrzewania, zbilansowana przyprawa i wędzenie pozwalają wydobyć delikatny smak mięsa, zawierając ponad 100 aromatów. Świnie Vulcano potrafią prawidłowo…
Salami Auersbacher to starzona surowa kiełbasa z czarnym pieprzem. Fabryka szynki Vulcano w styryjskim Vulkanlandzie produkuje smaczne specjały z wieprzowiny. Długi okres dojrzewania, zbilansowana przyprawa i wędzenie pozwalają wydobyć delikatny smak mięsa, zawierając ponad 100 aromatów. Świnie Vulcano potrafią prawidłowo…
Wybrane rodzaje mięsa w specjalnej kombinacji poddawane są suszeniu na powietrzu do momentu, aż mięso zredukuje się do swojej kwintesencji. Okrągłe, pikantne i gładkie salami rozpływa się na podniebieniu jak aria. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1777 kJ/425 kcal…
Szynka jest bez kości, bardzo ostra w smaku i pokryta warstwą pieprzu. Dojrzewa co najmniej 18 miesięcy, jest miękka po pokrojeniu i ma kolor od mocnego do jasnoczerwonego. Jest wytwarzany z toskańskich świń i jest niezbędny w toskańskim bufecie. Wartości…
Ta szynka jest bez kości i suszona na powietrzu. Ma bardzo ostry smak i jest pokryta warstwą pieprzu. Dojrzewa co najmniej 18 miesięcy, jest miękka po pokrojeniu i ma kolor od mocnego do jasnoczerwonego. Jest wytwarzana z toskańskich świń i…
To nie tylko bekon, ale prawdziwy specjał z najlepszych warstw boczku pochodzącego od dorosłych świń. Doprawiona toskańskimi przyprawami, posolona i posypana dzikimi ziołami. Ze względu na delikatną konsystencję i łagodny smak stanowi przysmak na niesolonym białym pieczywie lub bardzo cienko…
Fabryka Jamones Granadinos została założona w 1930 roku i do dziś zachowała ducha założycielskiego. Łącząc tradycyjne rzemiosło z nowoczesną wiedzą i technikami, powstaje tu wyjątkowa szynka. Specjalny, suchy i chłodny klimat w Sierra de Baza – w środku gór Granady,…
Najlepsza szynka suszona na powietrzu produkowana jest w andaluzyjskim regionie górskim Sierra Nevada. Nazwę odziedziczył po miejscu produkcji – „serrano” dosłownie oznacza „z gór”. Najbardziej znana jest szynka z wioski Trevélez, która znajduje się na wysokości 1700 m n.p.m. i…
W sercu parku przyrody Sierra Nevada w Alpujarra, na wysokości 1500 metrów, w rezerwacie Serrano Diego Martina, co najmniej 20 miesięcy. Firma istnieje już od 4 pokoleń, którzy całkowicie poświęcili się sztuce solenia i suszenia szynek. Dzięki 17-miesięcznemu dojrzewaniu przewyższa…
Szynka suszona na powietrzu pochodzi od świń iberyjskich hodowanych w południowo-zachodniej Hiszpanii. Wolno żyjąca„świnia czarnogłowa” idealnie przystosowała się do pastwisk z lasami dębowymi. Oprócz tradycyjnej produkcji, jego zdolność do magazynowania tłuszczu pod skórą i w mięśniach przyczynia się do powstania…
Wytwarzany z uda szynki wieprzowej wełnistej bez skórki. Posiada wyrazisty charakter dzięki soleniu na sucho solą morską i nacieraniu nasionami kopru włoskiego. Przysmak ten suszy się na powietrzu przez co najmniej 4 miesiące. Jako stara, oryginalna rasa świń, świnie wełniste…
Składniki: boczek z wieprzowiny iberyjskiej, sól. Przechowywać w chłodnym miejscu (+6°C do +10°C). Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 2252 kJ/546 kcal Tłuszcz 53,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 18,9 g Węglowodany 1g w tym cukier 0,5 g Białko…
Świeża, pikantna kiełbasa wieprzowa. We Włoszech kiełbasa wyciskana ze skóry jest często używana jako dodatek do sosów do makaronów lub risotto. Salsicce idealnie nadaje się również do grillowania. Świeża kiełbasa, mrożona. Składniki: wieprzowina 92%, boczek, sól kuchenna, przyprawy, syrop glukozowy,…
Składniki: Wieprzowina i tłuszcz wieprzowy, oliwki czarne 6%, sól, cukier (LAKTOZA, syrop glukozowy, dekstroza), przyprawy, zioła, substancja konserwująca: azotan potasu, kultury dojrzewające, osłonka naturalna (wieprzowa). Wyprodukowano ze 141 g wieprzowiny na 100 g kiełbasy. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze…