Fabryka Jamones Granadinos została założona w 1930 roku i do dziś zachowała ducha założycielskiego. Łącząc tradycyjne rzemiosło z nowoczesną wiedzą i technikami, powstaje tu wyjątkowa szynka. Specjalny, suchy i chłodny klimat w Sierra de Baza – w środku gór Granady,…
Najlepsza szynka suszona na powietrzu produkowana jest w andaluzyjskim regionie górskim Sierra Nevada. Nazwę odziedziczył po miejscu produkcji – „serrano” dosłownie oznacza „z gór”. Najbardziej znana jest szynka z wioski Trevélez, która znajduje się na wysokości 1700 m n.p.m. i…
W sercu parku przyrody Sierra Nevada w Alpujarra, na wysokości 1500 metrów, w rezerwacie Serrano Diego Martina, co najmniej 20 miesięcy. Firma istnieje już od 4 pokoleń, którzy całkowicie poświęcili się sztuce solenia i suszenia szynek. Dzięki 17-miesięcznemu dojrzewaniu przewyższa…