Długie, delikatne dojrzewanie i suszenie na powietrzu w naturalnym klimacie nadają tej karkówce charakterystyczny łagodny smak. Ten „Cap de Llom” jest wytwarzany według tradycyjnej receptury przez firmę „Embotits Casolans de Planoles”, która zajmuje się produkcją ręcznie robionych kiełbasek od 1920…
Wykorzystuje się do tego części górnej częsci bydła. Prawie beztłuszczowe kawałki są delikatnie sezonowane, delikatnie peklowane i suszone na powietrzu. Pokrojony w cienkie plasterki i podany z odrobiną marynaty cytrynowej, oliwą, fleur de sel i sałatą liściastą to prawdziwy rarytas.…
Szynka San Daniele pochodzi z małego miasteczka o tej samej nazwie we Friuli. Do produkcji tej szynki dopuszczone są wyłącznie niektóre rasy świń karmione specjalnym pokarmem. Po peklowaniu kawałki są odsolone, prasowane w płaskiekształty i nacierane smalcem. Dzięki temu szynka…
Schab ten marynowany jest według tradycyjnych receptur w soli, cukrze i czarnym pieprzu, następnie nadziewany naturalnymi osłonkami i delikatnie dojrzewa w specjalnych suszarniach przez około 3 miesiące. To „Lomo” produkowane jest według tradycyjnej receptury przez firmę „Embotits Casolans de Planoles”,…
Ten najlepszy kawałek grzbietu zwierzęcia nazywany jest także polędwicą wieprzową. Jest suszony na powietrzu i dlatego w naturalny sposób może rozwinąć swój wspaniały aromat. Kroi się go w cienkie plasterki i spożywa. Skład: schab, sól, papryka, przyprawy, cukier, regulator kwasowości:…
Szynka jest bez kości, bardzo ostra w smaku i pokryta warstwą pieprzu. Dojrzewa co najmniej 18 miesięcy, jest miękka po pokrojeniu i ma kolor od mocnego do jasnoczerwonego. Jest wytwarzany z toskańskich świń i jest niezbędny w toskańskim bufecie. Wartości…
Ta szynka jest bez kości i suszona na powietrzu. Ma bardzo ostry smak i jest pokryta warstwą pieprzu. Dojrzewa co najmniej 18 miesięcy, jest miękka po pokrojeniu i ma kolor od mocnego do jasnoczerwonego. Jest wytwarzana z toskańskich świń i…
Wytwarzany z uda szynki wieprzowej wełnistej bez skórki. Posiada wyrazisty charakter dzięki soleniu na sucho solą morską i nacieraniu nasionami kopru włoskiego. Przysmak ten suszy się na powietrzu przez co najmniej 4 miesiące. Jako stara, oryginalna rasa świń, świnie wełniste…