Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oliwa z oliwek Extra Virgin - pierwszej jakości - otrzymywana bezpośrednio z oliwek wyłącznie przy użyciu procesów mechanicznych. Przechowywać z dala od światła i ciepła.
W przypadku oliwy z oliwek Pago Baldios de San Carlos, produkowanej w 100% z oliwek Arbequina, zbiory owoców oleistych odbywają się w połowie października. Oliwki nadają wtedy zielony, świeży i aromatyczny smak, który jest ważny dla intensywnej owocowości oliwy z…
Ten ocet do sushi jest łagodny, ma lekko winny, cytrynowy smak. Występuje głównie w kuchni azjatyckiej. Nadaje się do marynowania warzyw i owoców oraz do marynowania drobiu i ryb. Świetnie komponuje się także z sosami słodko-kwaśnymi, daniami pikantnymi i indonezyjskimi…
Ocet jest tak samo cennym i ważnym nośnikiem przypraw i smaku, jak dobry olej. Ocet ten jest naturalnie mętny i wytwarzany z soku ze świeżych gruszek miodowych; cudownie intensywny i owocowy smak. Idealne do sałatek, sosów, warzyw, a także dań…
Aksamitnie miękki preparat octowo-owocowy, kuszący smkiem w pełni dojrzałego mango i łagodną kwasowością, podkreśla zarówno nowoczesne kompozycje sałatkowe, jak i sosy, marynaty i słodkie dania. Wartości odżywcze w 100ml Wartość kaloryczna 369 kJ/87 kcal Tłuszcz 0g w tym kwasy tłuszczowe…