W przypadku oliwy z oliwek Pago Baldios de San Carlos, produkowanej w 100% z oliwek Arbequina, zbiory owoców oleistych odbywają się w połowie października. Oliwki nadają wtedy zielony, świeży i aromatyczny smak, który jest ważny dla intensywnej owocowości oliwy z…
ORGANICZNA oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* - Pierwsza jakość - otrzymywana bezpośrednio z oliwek wyłącznie w procesach mechanicznych; *z kontrolowanej uprawy organicznej. Przechowywać z dala od światła i ciepła. Rolnictwo UE
FR-BIO-16 Od 1868 roku młyn oferuje tę jednoodmianową oliwę z oliwek Caillette (znanych również jako oliwki Taggiasca), które rosną wyłącznie w regionie Nicei. Ma bardzo łagodny smak i delikatne aromaty. Idealnie nadaje się do sałatek i surowych warzyw. Organiczna oliwa…
Do produkcji oliwy z oliwek DOP Extra Virgen wykorzystywane są wyłącznie oliwki Picual, które są zbierane w największym parku narodowym w Andaluzji, Sierras de Cazorla, Segura y Las Villas, w prowincji Jaen. Intensywnie złocistozielony olejek pachnie trawą z nutami tymianku,…
ORGANICZNA oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* - Pierwsza jakość - otrzymywana bezpośrednio z oliwek wyłącznie w procesach mechanicznych; *z kontrolowanej uprawy organicznej. Przechowywać z dala od światła i ciepła. Rolnictwo UE Wartości odżywcze…
FR-BIO-16 Bardzo szlachetny i renomowany olej ze starożytnej olejarni Alziari w Nicei. Zielono-żółte cuvée zostało tłoczone na zimno z oliwek zebranych jeszcze w stanie zielonym i dzięki swojej owocowej, intensywnej finezji szczególnie smakuje z sałatkami, pomidorami i surowymi warzywami. Ta…
Oliwa z oliwek Navites Extra Olive Oil pierwszej jakości uzyskiwana jest wyłącznie z oliwek w procesie mechanicznym. Oliwa z oliwek pochodzi z pierwszej ekstrakcji ręcznie zbieranych oliwek Arbequina. Ewentualny osad oznacza, że olej jest całkowicie naturalny, nie był filtrowany i…
Carpier produkuje specjalną oliwę z oliwek w pobliżu Barcelony. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia ekstra wytwarzana z oliwek Arbequina jest wędzona naturalnym dymem z szyszek sosny przez około 7 godzin - pod kontrolą temperatury i wilgotności. Możesz użyć tej…
Oliwa z oliwek Oro San Carlos to oliwa z najwyższej półki o maksymalnej kwasowości 0,1%. Oliwki przeznaczone do cuvée Arbequina i Carnicabra zbierane są w połowie października. Zielono-owocowy smak uzupełniają dojrzałe nuty – przyjemna intensywność sprawia, że olej jest bardzo…
Oliwa z oliwek San Carlos Gourmet wytwarzana jest głównie z oliwek Cornicabra i niewielkiej części oliwek Arbequina. Oliwa z oliwek o maksymalnej kwasowości 0,1% ma złocistożółty kolor z zielonymi refleksami, co podkreśla owocowe cechy. Na podniebieniu harmonijnie zrównoważone, początkowo słodkie,…
W przypadku oliwy z oliwek Pago Baldios de San Carlos, produkowanej w 100% z oliwek Arbequina, zbiory owoców oleistych odbywają się w połowie października. Oliwki nadają wtedy zielony, świeży i aromatyczny smak, który jest ważny dla intensywnej owocowości oliwy z…
Księżyc zawsze fascynował ludzi na przykład swoim wpływem na pływy i wzrost roślin. W dawnych czasach w rolnictwie powszechne było działanie zgodnie z cyklami księżycowymi. Zgodnie z tą tradycją oliwki Arbequina z Pago Baldios San Carlos zbierane są podczas pełni…
Ta oliwa z oliwek, starannie tłoczona na zimno z andaluzyjskich oliwek, charakteryzuje się delikatnym zapachem, pełnym owocowości i orzeźwiających przypraw. Pochodzi wyłącznie z pierwszego tłoczenia, dzięki czemu oferuje optymalną gamę naturalnych smaków.
Sierra de Cazorla ChNP, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oliwa z oliwek Extra Virgin - pierwszej jakości - otrzymywana bezpośrednio z oliwek wyłącznie przy użyciu procesów mechanicznych. Przechowywać z dala od światła i ciepła. Produkt z Hiszpanii.
Sierra de Cazorla ChNP, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oliwa z oliwek Extra Virgin - pierwszej jakości - otrzymywana bezpośrednio z oliwek wyłącznie przy użyciu procesów mechanicznych. Przechowywać z dala od światła i ciepła. Produkt z Hiszpanii.
Guad-Lay ma intensywnie złoto-zielony kolor. Zapach przypomina trawę z nutami tymianku, bukszpanu, świeżej mięty i kopru włoskiego, podkreślonymi aromatami liści figowych. Na podniebieniu oliwa Extra Virgen jest początkowo słodki, następnie rozwijają się nuty trawiasto-korzenne, prowadzące w finale do owocowego smaku.…
Guad-Lay ma intensywnie złoto-zielony kolor. Zapach przypomina trawę z n utami tymianku, bukszpanu, świeżej mięty i kopru włoskiego, podkreślonymi aromatami liści figowych. Na podniebieniu olejek Extra Virgen jest początkowo słodki, następnie rozwijają się nuty trawiasto-korzenne, prowadzące w finale do owocowego…
Oliwa Arbequina ma nieco mocniejszy kolor w porównaniu do swojego brata, Empeltre. Zachwyca intensywnym owocowym aromatem: zielono-trawiastym, przypominającym pomidor. Arbequina jest bardzo obecna na podniebieniu i rozwija aromaty bananów i suszonych owoców. Oliwa z oliwek Extra Virgin z oliwek Arbequina,…
Ta oliwa z pierwszego zbioru jest łagodna, a jednocześnie ma bardzo atrakcyjny aromat, w którym dojrzałe owoce, zielona trawa i figi mieszają się z oliwkową nutą. Dzięki swojej barwie w stronę złota wygląda wyjątkowo atrakcyjnie i przejrzyście. Po spożyciu na…
Cuvee z oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia z odmian Picual, Hojiblanca, Arbequina, Ocal. Oliwa z oliwek Extra Virgin - pierwszej jakości, otrzymywana bezpośrednio z oliwek w procesach mechanicznych. Maks. 0,5% kwasu, niefiltrowany. Przechowywać w chłodnym miejscu i chronić przed…
Cuvee z oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia z odmian Picual, Hojiblanca, Arbequina, Ocal. Oliwa z oliwek Extra Virgin - pierwszej jakości, otrzymywana bezpośrednio z oliwek w procesach mechanicznych. Przechowywać w chłodnym miejscu i chronić przed światłem. Produkt hiszpański.
Cuvee z oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia z odmian Picual, Hojiblanca, Arbequina, Ocal. Oliwa z oliwek Extra Virgin - pierwszej jakości, otrzymywana bezpośrednio z oliwek w procesach mechanicznych. Maks. 0,5% kwasu, filtrowany. Przechowywać w chłodnym miejscu i chronić przed…