ORGANICZNA oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* - Pierwsza jakość - otrzymywana bezpośrednio z oliwek wyłącznie w procesach mechanicznych; *z kontrolowanej uprawy organicznej. Przechowywać z dala od światła i ciepła. Rolnictwo UE
FR-BIO-16 Od 1868 roku młyn oferuje tę jednoodmianową oliwę z oliwek Caillette (znanych również jako oliwki Taggiasca), które rosną wyłącznie w regionie Nicei. Ma bardzo łagodny smak i delikatne aromaty. Idealnie nadaje się do sałatek i surowych warzyw. Organiczna oliwa…
Do produkcji oliwy z oliwek DOP Extra Virgen wykorzystywane są wyłącznie oliwki Picual, które są zbierane w największym parku narodowym w Andaluzji, Sierras de Cazorla, Segura y Las Villas, w prowincji Jaen. Intensywnie złocistozielony olejek pachnie trawą z nutami tymianku,…
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, Grand Cru. Składniki: oliwa z oliwek extra virgin z oliwek Cailletier, pochodząca z zimnej ekstrakcji. Przechowywać z dala od światła i ciepła.
Czysta oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia otrzymywana jest z oliwek Beruguette zbieranych ręcznie na początku listopada. Jego zapach jest trawiasty i korzenny, intensywny. W smaku są dodatkowe świeże nuty migdałów i zielonych orzechów laskowych, a także nuty gorzkie i…
ORGANICZNA oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* - Pierwsza jakość - otrzymywana bezpośrednio z oliwek wyłącznie w procesach mechanicznych; *z kontrolowanej uprawy organicznej. Przechowywać z dala od światła i ciepła. Rolnictwo UE Wartości odżywcze…
FR-BIO-16 Bardzo szlachetny i renomowany olej ze starożytnej olejarni Alziari w Nicei. Zielono-żółte cuvée zostało tłoczone na zimno z oliwek zebranych jeszcze w stanie zielonym i dzięki swojej owocowej, intensywnej finezji szczególnie smakuje z sałatkami, pomidorami i surowymi warzywami. Ta…
Oliwa z oliwek Navites Extra Olive Oil pierwszej jakości uzyskiwana jest wyłącznie z oliwek w procesie mechanicznym. Oliwa z oliwek pochodzi z pierwszej ekstrakcji ręcznie zbieranych oliwek Arbequina. Ewentualny osad oznacza, że olej jest całkowicie naturalny, nie był filtrowany i…
Carpier produkuje specjalną oliwę z oliwek w pobliżu Barcelony. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia ekstra wytwarzana z oliwek Arbequina jest wędzona naturalnym dymem z szyszek sosny przez około 7 godzin - pod kontrolą temperatury i wilgotności. Możesz użyć tej…
Oliwa z oliwek Oro San Carlos to oliwa z najwyższej półki o maksymalnej kwasowości 0,1%. Oliwki przeznaczone do cuvée Arbequina i Carnicabra zbierane są w połowie października. Zielono-owocowy smak uzupełniają dojrzałe nuty – przyjemna intensywność sprawia, że olej jest bardzo…
Oliwa z oliwek San Carlos Gourmet wytwarzana jest głównie z oliwek Cornicabra i niewielkiej części oliwek Arbequina. Oliwa z oliwek o maksymalnej kwasowości 0,1% ma złocistożółty kolor z zielonymi refleksami, co podkreśla owocowe cechy. Na podniebieniu harmonijnie zrównoważone, początkowo słodkie,…
W przypadku oliwy z oliwek Pago Baldios de San Carlos, produkowanej w 100% z oliwek Arbequina, zbiory owoców oleistych odbywają się w połowie października. Oliwki nadają wtedy zielony, świeży i aromatyczny smak, który jest ważny dla intensywnej owocowości oliwy z…
Księżyc zawsze fascynował ludzi na przykład swoim wpływem na pływy i wzrost roślin. W dawnych czasach w rolnictwie powszechne było działanie zgodnie z cyklami księżycowymi. Zgodnie z tą tradycją oliwki Arbequina z Pago Baldios San Carlos zbierane są podczas pełni…
Ta oliwa z oliwek, starannie tłoczona na zimno z andaluzyjskich oliwek, charakteryzuje się delikatnym zapachem, pełnym owocowości i orzeźwiających przypraw. Pochodzi wyłącznie z pierwszego tłoczenia, dzięki czemu oferuje optymalną gamę naturalnych smaków.