Pełnoziarnisty ryż z naturalną czarną łuską. Pachnie świeżym chlebem, jest bardzo pożywny i bogaty w mikroelementy oraz białko. Kilka lat temu chińskiemu ekspertowi udało się skrzyżować tę azjatycką odmianę z rodzimymi roślinami, dzięki czemu może ona dobrze rosnąć również w…
Czarny kleisty ryż o orzechowym smaku doskonale komponuje się z cukrem palmowym, mlekiem kokosowym i nasionami sezamu i jest popularnym ryżem deserowym w Birmie, Tajlandii, Indonezji i na Filipinach. Czas gotowania co najmniej 2 godziny. Wartości odżywcze w 100g Wartość…
Organiczny czerwony ryż Camargue – Riz de Camargue ChOG (Organiczny czerwony ryż Camargue). Składniki: Certyfikowany organiczny czerwony ryż Camargue. Podstawowy przepis: Gotować 250 g ryżu w 500 ml wody na małym ogniu przez około 24-30 minut. Przechowywać w chłodnym (maks.…