Idealny dip do krakersów, terriny, pasztetów i zimnych dań. Doskonały do przyprawiania i marynowania mięs i ryb. Doskonały do dopracowania sosów i marynat. Specjalny dodatek do świeżych serów i przystawek. Składniki: Cukier, syrop glukozowy, 27% pomidorów, substancja żelująca: pektyna, regulator…
Wasabi to zielona roślina korzeniowa o wyraźnie ostrym smaku. Pierwotnie pochodzi z Japonii i rośnie tylko w płynącej wodzie. Korzeń porównywalny do chrzanu jest obecnie uprawiany także w Nowej Zelandii i USA. Wasabi jest tradycyjnie używane jako przyprawa do sushi…
Idealny dip do dań pieczonych, grillowanych, smażonych i na zimno. Doskonały do przyprawiania i marynowania mięs i ryb. Doskonały do doprawiania sosów i marynat. Składniki: Cukier, syrop glukozowy, 25% papryki, ocet spirytusowy, woda, substancja żelująca: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy,…
Ten niezwykle owocowy, oryginalny sos musztardowo-pomarańczowy z Ticino ma słodko-pikantny smak i jaskrawopomarańczowy kolor. Jako dodatek do sera lub pysznej kanapki, dopełni każdą przekąskę. Niezależnie od tego, czy użyjesz go do „balsamowania” kurczaka, kaczki lub gęsi, do przyprawienia sosu łososiowego,…
Oryginalny sos morelowo-musztardowy z Ticino to słodko-pikantny sos do wszystkich dań wytrawnych i słodkich, które wymagają pikantnego akcentu. Chociaż puree z moreli zyskuje pikantny smak dzięki olejowi musztardowemu, można go również użyć do doprawienia deserów i dań egzotycznych. Sos morelowo-musztardowy…
Bardzo owocowy sos o charakterystycznej ostrości oryginalnych sosów musztardowych z Ticino. Intensywny smak dojrzewających w słońcu gruszek zachęca do delektowania się najlepszymi kulinarnymi rozkoszami. Idealnie komponuje się z serami pleśniowymi, takimi jak włoska gorgonzola, francuski roquefort czy angielski stilton. Składniki:…
Idealny dip do serów, terriny, pasztetów i zimnych dań. Doskonały do przyprawiania i marynowania mięsa, dziczyzny i ryb. Doskonały do doprawiania sosów i marynat. Specjalny dodatek do serów półtwardych i twardych. Składniki: Cukier, 31% sok z pigwy z koncentratu soku…
Idealny dip do serów, terriny, pasztetów i zimnych przekąsek. Doskonały do przyprawiania i marynowania mięsa, dziczyzny i ryb. Doskonały do doprawiania sosów i marynat. Specjalny dodatek do serów owczych i kozich. Składniki: Cukier, 31% przecieru morelowego, syrop glukozowy, 6,5% prażone…
Idealny dip do serów, terriny, pasztetów i zimnych dań. Doskonały do przyprawiania i marynowania mięsa, dziczyzny i ryb. Doskonały do doprawiania sosów i marynat. Specjalny dodatek do pikantnych, twardych serów. Składniki: Cukier, 26% figi kompotowe (64% figi, woda, cukier), syrop…
Idealny dip do serów, terriny, pasztetów i zimnych przekąsek. Doskonały do przyprawiania i marynowania mięsa, dziczyzny i ryb. Doskonały do doprawiania sosów i marynat. Specjalny dodatek do serów miękkich i pleśniowych. Składniki: Cukier, syrop glukozowy, 22% gruszek, woda, substancja żelująca:…
Idealny dip do dań pieczonych, grillowanych i na zimno. Doskonały do przyprawiania i marynowania mięs i ryb. Doskonały do doprawiania sosów i marynat. Owocowy i pikantny w smaku. Składniki: Cukier, syrop glukozowy, 27% kostki jabłkowe, 5% calvados, substancja żelująca: pektyna,…
Owoce bergamotki przypominają małe pomarańcze. Należą do rodziny pomarańczy gorzkich i są również nazywane pomarańczami gorzkimi. Aromat pozyskiwany jest ze skórki i idealnie nadaje się do aromatyzowania różnych herbat, a także ciast i czekolad. Składniki: Ocet jabłkowy (siarczyny), substancja konserwująca:…
Sos pigwowo-musztardowy o słodko-kwaśnym smaku idealnie komponuje się z serami, wędlinami, tostami, wędlinami, pieczeniami i specjałami, ale można go również używać jako dodatku do tartaletek i kanapek. Skład: 50% pigwy, cukier, syrop glukozowy, aromat musztardowy, aromaty, przeciwutleniacz: dwutlenek siarki. Po…
Jego intensywnie słodki i pikantny smak sprawia, że idealnie komponuje się z twardymi serami, szynką, dziczyzną i pieczeniami; jest znakomitym dodatkiem do zimnych dań, sosów i sałatek. Składniki: 38% kandyzowane gruszki (82% gruszki, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy),…
Idealnie pasuje do pasztetów i terriny. To idealny dodatek do serów. Dzięki lekkiej słodyczy i aromatycznym nutom nadaje wyjątkowego charakteru sosom na bazie ciemnoczerwonego wina. Składniki: Cukier, syrop glukozowy, 28% bezpestkowych czerwonych winogron, 4% czarnych porzeczek, substancja żelująca: pektyna, regulator…
Idealnie pasuje do miękkich i czerwonych serów. Doskonale sprawdza się jako chutney w sezonie grillowym lub jako dip do szaszłyków z cielęciny lub krewetek. Wspaniały dodatek do terriny z dziczyzny i gęsich wątróbek. Składniki: Cukier, syrop glukozowy, 28% przecier z…
Aromat fiołków nie tylko uzupełnia desery, ale może być również używany do delikatnego aromatyzowania wytrawnych potraw, np. sera koziego z winegretem fiołkowo-orzechowym. Płynny aromat spożywczy. Składniki: Ekstrakty aromatów, aromaty naturalne, aromaty identyczne z naturalnymi, nośnik: etanol (90% obj.). Zawiera alkohol.…
Ten aromat wzbogaca słodkie dania, takie jak naleśniki, lody, likiery, musy i ciasta, lub nadaje wyjątkowego charakteru sosom do dań wytrawnych. Aromat i smak są przyjemne, z intensywnym aromatem róży. Składniki: Aromat, naturalny preparat aromatyzujący, nośnik: glikol propylenowy, etanol (11,6%…
Składniki: Ekstrakty aromatów, naturalny aromat, nośnik: alkohol (90% obj.). Zawiera alkohol. Dawkowanie: Musy, lody, kremy: 6 g/kg, sosy, zabajony: 4 ml/l. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Właściwości: Informacje żywieniowe nie są…
Składniki: Ekstrakty aromatów, naturalne aromaty, nośnik: woda, etanol (<1% obj.). Dawkowanie: Naleśniki, lody, herbatniki: 2 g/kg, sosy, sabayon: 1 ml/l. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Właściwości: Zawiera alkohol. Informacje żywieniowe nie…
Lawenda jest typowa dla kuchni południowofrancuskiej i jest używana głównie w daniach o wyrazistym smaku. Dominuje jej nieco przytłaczający aromat i smak, dlatego należy zachować ostrożność. W połączeniu z czosnkiem przyprawa ta doskonale komponuje się również z serami, zwłaszcza z…