Owoce bergamotki przypominają małe pomarańcze. Należą do rodziny pomarańczy gorzkich i są również nazywane pomarańczami gorzkimi. Aromat pozyskiwany jest ze skórki i idealnie nadaje się do aromatyzowania różnych herbat, a także ciast i czekolad. Składniki: Ocet jabłkowy (siarczyny), substancja konserwująca:…
Aromat fiołków nie tylko uzupełnia desery, ale może być również używany do delikatnego aromatyzowania wytrawnych potraw, np. sera koziego z winegretem fiołkowo-orzechowym. Płynny aromat spożywczy. Składniki: Ekstrakty aromatów, aromaty naturalne, aromaty identyczne z naturalnymi, nośnik: etanol (90% obj.). Zawiera alkohol.…
Ten aromat wzbogaca słodkie dania, takie jak naleśniki, lody, likiery, musy i ciasta, lub nadaje wyjątkowego charakteru sosom do dań wytrawnych. Aromat i smak są przyjemne, z intensywnym aromatem róży. Składniki: Aromat, naturalny preparat aromatyzujący, nośnik: glikol propylenowy, etanol (11,6%…
Składniki: Ekstrakty aromatów, naturalny aromat, nośnik: alkohol (90% obj.). Zawiera alkohol. Dawkowanie: Musy, lody, kremy: 6 g/kg, sosy, zabajony: 4 ml/l. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Właściwości: Informacje żywieniowe nie są…
Składniki: Ekstrakty aromatów, naturalne aromaty, nośnik: woda, etanol (<1% obj.). Dawkowanie: Naleśniki, lody, herbatniki: 2 g/kg, sosy, sabayon: 1 ml/l. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Właściwości: Zawiera alkohol. Informacje żywieniowe nie…
Lawenda jest typowa dla kuchni południowofrancuskiej i jest używana głównie w daniach o wyrazistym smaku. Dominuje jej nieco przytłaczający aromat i smak, dlatego należy zachować ostrożność. W połączeniu z czosnkiem przyprawa ta doskonale komponuje się również z serami, zwłaszcza z…