Idealny dip do krakersów, terriny, pasztetów i zimnych dań. Doskonały do przyprawiania i marynowania mięs i ryb. Doskonały do dopracowania sosów i marynat. Specjalny dodatek do świeżych serów i przystawek. Składniki: Cukier, syrop glukozowy, 27% pomidorów, substancja żelująca: pektyna, regulator…
Idealny dip do dań pieczonych, grillowanych, smażonych i na zimno. Doskonały do przyprawiania i marynowania mięs i ryb. Doskonały do doprawiania sosów i marynat. Składniki: Cukier, syrop glukozowy, 25% papryki, ocet spirytusowy, woda, substancja żelująca: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy,…
Ten niezwykle owocowy, oryginalny sos musztardowo-pomarańczowy z Ticino ma słodko-pikantny smak i jaskrawopomarańczowy kolor. Jako dodatek do sera lub pysznej kanapki, dopełni każdą przekąskę. Niezależnie od tego, czy użyjesz go do „balsamowania” kurczaka, kaczki lub gęsi, do przyprawienia sosu łososiowego,…
Oryginalny sos morelowo-musztardowy z Ticino to słodko-pikantny sos do wszystkich dań wytrawnych i słodkich, które wymagają pikantnego akcentu. Chociaż puree z moreli zyskuje pikantny smak dzięki olejowi musztardowemu, można go również użyć do doprawienia deserów i dań egzotycznych. Sos morelowo-musztardowy…
Bardzo owocowy sos o charakterystycznej ostrości oryginalnych sosów musztardowych z Ticino. Intensywny smak dojrzewających w słońcu gruszek zachęca do delektowania się najlepszymi kulinarnymi rozkoszami. Idealnie komponuje się z serami pleśniowymi, takimi jak włoska gorgonzola, francuski roquefort czy angielski stilton. Składniki:…
Idealny dip do serów, terriny, pasztetów i zimnych dań. Doskonały do przyprawiania i marynowania mięsa, dziczyzny i ryb. Doskonały do doprawiania sosów i marynat. Specjalny dodatek do serów półtwardych i twardych. Składniki: Cukier, 31% sok z pigwy z koncentratu soku…
Idealny dip do serów, terriny, pasztetów i zimnych przekąsek. Doskonały do przyprawiania i marynowania mięsa, dziczyzny i ryb. Doskonały do doprawiania sosów i marynat. Specjalny dodatek do serów owczych i kozich. Składniki: Cukier, 31% przecieru morelowego, syrop glukozowy, 6,5% prażone…
Idealny dip do serów, terriny, pasztetów i zimnych dań. Doskonały do przyprawiania i marynowania mięsa, dziczyzny i ryb. Doskonały do doprawiania sosów i marynat. Specjalny dodatek do pikantnych, twardych serów. Składniki: Cukier, 26% figi kompotowe (64% figi, woda, cukier), syrop…
Idealny dip do serów, terriny, pasztetów i zimnych przekąsek. Doskonały do przyprawiania i marynowania mięsa, dziczyzny i ryb. Doskonały do doprawiania sosów i marynat. Specjalny dodatek do serów miękkich i pleśniowych. Składniki: Cukier, syrop glukozowy, 22% gruszek, woda, substancja żelująca:…
Idealny dip do dań pieczonych, grillowanych i na zimno. Doskonały do przyprawiania i marynowania mięs i ryb. Doskonały do doprawiania sosów i marynat. Owocowy i pikantny w smaku. Składniki: Cukier, syrop glukozowy, 27% kostki jabłkowe, 5% calvados, substancja żelująca: pektyna,…
Sos pigwowo-musztardowy o słodko-kwaśnym smaku idealnie komponuje się z serami, wędlinami, tostami, wędlinami, pieczeniami i specjałami, ale można go również używać jako dodatku do tartaletek i kanapek. Skład: 50% pigwy, cukier, syrop glukozowy, aromat musztardowy, aromaty, przeciwutleniacz: dwutlenek siarki. Po…
Jego intensywnie słodki i pikantny smak sprawia, że idealnie komponuje się z twardymi serami, szynką, dziczyzną i pieczeniami; jest znakomitym dodatkiem do zimnych dań, sosów i sałatek. Składniki: 38% kandyzowane gruszki (82% gruszki, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy),…
Idealnie pasuje do pasztetów i terriny. To idealny dodatek do serów. Dzięki lekkiej słodyczy i aromatycznym nutom nadaje wyjątkowego charakteru sosom na bazie ciemnoczerwonego wina. Składniki: Cukier, syrop glukozowy, 28% bezpestkowych czerwonych winogron, 4% czarnych porzeczek, substancja żelująca: pektyna, regulator…
Idealnie pasuje do miękkich i czerwonych serów. Doskonale sprawdza się jako chutney w sezonie grillowym lub jako dip do szaszłyków z cielęciny lub krewetek. Wspaniały dodatek do terriny z dziczyzny i gęsich wątróbek. Składniki: Cukier, syrop glukozowy, 28% przecier z…