Składniki: 70% suszone daktyle, 30% boczek wędzony (boczek boczek, sól kuchenna niejodowana, przyprawy, cukier, dekstroza, substancja konserwująca: azotyn sodu). Przechowywać w chłodnym (+2°C do +8°C) i chronić przed światłem. Zużyć bezpośrednio po otwarciu. Właściwości: bez glutenu, bez laktozy. Wartości odżywcze…
Skład: mięso wieprzowe, sól morska niejodowana, przyprawy. Przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze maksymalnie +8°C. Właściwości: bez glutenu, bez laktozy. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1449 kJ/348 kcal Tłuszcz 24g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g Węglowodany 0,5g…
Skład: mięso wieprzowe, sól morska, przyprawy. Przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze maksymalnie +8°C. Produkt z Austrii. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1449 kJ/348 kcal Tłuszcz 24g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g Węglowodany 0,5g w tym cukier…
Skład: mięso wieprzowe, sól kuchenna niejodowana, przyprawy, cukier, dekstroza, substancja konserwująca: azotyn sodu, dym. Przechowywać w temperaturze +8°C. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1215 kJ/292 kcal Tłuszcz 21g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,2 g Węglowodany 0,5g w tym…
Szynka surowa, suszona na powietrzu. Następnie pokrojona bardzo cienko i ponownie wysuszona. Składniki: 350 g/100 szt. mięsa wieprzowego, sól morska niejodowana, przyprawy. Wyprodukowano w Austrii. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1905 kJ/457 kcal Tłuszcz 24g w tym kwasy tłuszczowe…
Salami Auersbacher to dojrzała, surowa kiełbasa o śródziemnomorskim smaku. Fabryka szynki Vulcano w styryjskim Vulkanlandzie produkuje smaczne specjały z wieprzowiny. Długi okres dojrzewania, zbilansowana przyprawa i wędzenie pozwalają wydobyć delikatny smak mięsa, zawierając ponad 100 aromatów. Świnie Vulcano potrafią prawidłowo…
Salami Auersbacher to starzona surowa kiełbasa z czarnym pieprzem. Fabryka szynki Vulcano w styryjskim Vulkanlandzie produkuje smaczne specjały z wieprzowiny. Długi okres dojrzewania, zbilansowana przyprawa i wędzenie pozwalają wydobyć delikatny smak mięsa, zawierając ponad 100 aromatów. Świnie Vulcano potrafią prawidłowo…
Wybrane rodzaje mięsa w specjalnej kombinacji poddawane są suszeniu na powietrzu do momentu, aż mięso zredukuje się do swojej kwintesencji. Okrągłe, pikantne i gładkie salami rozpływa się na podniebieniu jak aria. Wartości odżywcze w 100g Wartość kaloryczna 1777 kJ/425 kcal…
Szynka jest bez kości, bardzo ostra w smaku i pokryta warstwą pieprzu. Dojrzewa co najmniej 18 miesięcy, jest miękka po pokrojeniu i ma kolor od mocnego do jasnoczerwonego. Jest wytwarzany z toskańskich świń i jest niezbędny w toskańskim bufecie. Wartości…
Ta szynka jest bez kości i suszona na powietrzu. Ma bardzo ostry smak i jest pokryta warstwą pieprzu. Dojrzewa co najmniej 18 miesięcy, jest miękka po pokrojeniu i ma kolor od mocnego do jasnoczerwonego. Jest wytwarzana z toskańskich świń i…
To nie tylko bekon, ale prawdziwy specjał z najlepszych warstw boczku pochodzącego od dorosłych świń. Doprawiona toskańskimi przyprawami, posolona i posypana dzikimi ziołami. Ze względu na delikatną konsystencję i łagodny smak stanowi przysmak na niesolonym białym pieczywie lub bardzo cienko…
Fabryka Jamones Granadinos została założona w 1930 roku i do dziś zachowała ducha założycielskiego. Łącząc tradycyjne rzemiosło z nowoczesną wiedzą i technikami, powstaje tu wyjątkowa szynka. Specjalny, suchy i chłodny klimat w Sierra de Baza – w środku gór Granady,…
Najlepsza szynka suszona na powietrzu produkowana jest w andaluzyjskim regionie górskim Sierra Nevada. Nazwę odziedziczył po miejscu produkcji – „serrano” dosłownie oznacza „z gór”. Najbardziej znana jest szynka z wioski Trevélez, która znajduje się na wysokości 1700 m n.p.m. i…
Szynka suszona na powietrzu pochodzi od świń iberyjskich hodowanych w południowo-zachodniej Hiszpanii. Wolno żyjąca„świnia czarnogłowa” idealnie przystosowała się do pastwisk z lasami dębowymi. Oprócz tradycyjnej produkcji, jego zdolność do magazynowania tłuszczu pod skórą i w mięśniach przyczynia się do powstania…
Te burgery są, jak powinno być, uformowane z rafinowanego, dojrzewającego na sucho mięsa mielonego, wymieszanego ręcznie i grubo zmielonego. Suszenie mięsa burgerowego nadaje mięsu znacznie intensywniejszy smak niż zwykłe mięso burgerowe czy mielone. Kawałki mięsa dojrzewają w całości z kością…
Te burgery są, tak jak powinny być, uformowane z rafinowanego, dojrzewającego na sucho mięsa mielonego, wymieszanego ręcznie i grubo zmielonego. Suszenie mięsa burgerowego nadaje mięsu znacznie intensywniejszy smak niż zwykłe mięso burgerowe czy mielone. Kawałki mięsa dojrzewają w całości z…
Te burgery są, jak powinno być, uformowane z rafinowanego, dojrzewającego na sucho mięsa mielonego, wymieszanego ręcznie i grubo zmielonego. Suszenie mięsa burgerowego nadaje mięsu znacznie intensywniejszy smak niż zwykłe mięso burgerowe czy mielone. Kawałki mięsa dojrzewają w całości z kością…
Boczek i flomen żyjącej na wolności przez cały rok świnki nadają temu smalcowi niepowtarzalny smak i kremową konsystencję. Wykonane z soli kamiennej, skwarków, ziół alpejskich, nagietka i przypraw. Specjalnością tą najlepiej smakuje się z pieczywem razowym lub wiejskim. Jako stara,…
Wytwarzany z uda szynki wieprzowej wełnistej bez skórki. Posiada wyrazisty charakter dzięki soleniu na sucho solą morską i nacieraniu nasionami kopru włoskiego. Przysmak ten suszy się na powietrzu przez co najmniej 4 miesiące. Jako stara, oryginalna rasa świń, świnie wełniste…