Żelatyna w listkach – srebrna, ok. 420 listków (160 stopni Blooma), 1 kg

228,50 

Żelatyna jest bezbarwna, bezwonna i bezsmakowa, wytwarzana jest ze skórek wieprzowych. Jej siła wiązania mierzona jest w bloom. Srebrna (160 bloom, Art. 10258): do kremów, musów, terriny i galaretek smakowych. Złota (210 bloom, Art. 10257): jak srebrne i klarowne galaretki wszelkiego rodzaju, lustra i przystawki. Platyna (230 bloom, Art. 16161): jak srebrne i złote, najwyższej jakości – oferuje najlepszą przezroczystość! Idealna do efektownych przystawek, gdzie wymagany jest połysk i przezroczystość. Sposób przygotowania: Namocz kilka listków w zimnej wodzie przez około 5 minut, lekko odciśnij. W przypadku dań na zimno (w tym śmietany) rozpuść żelatynę w niewielkiej ilości gorącej wody lub alkoholu, a następnie stopniowo wmieszaj zimną mieszaninę do żelatyny – nigdy odwrotnie!

Składniki: Żelatyna spożywcza (100% skórki wieprzowe) 160 Bloom. Sposób przygotowania: Namoczyć listki żelatyny w zimnej wodzie przez 5 minut i lekko odcisnąć. W przypadku dań na ciepło, odciśniętą żelatynę wsypać bezpośrednio do ciepłej mieszanki. W przypadku dań na zimno (w tym śmietany), rozpuścić odciśniętą żelatynę w niewielkiej ilości gorącej wody, a następnie stopniowo wmieszać zimną mieszankę do żelatyny (nigdy odwrotnie). Następnie schłodzić w lodówce przez co najmniej 4 godziny. Przechowywać w suchym, bezwonnym miejscu. Właściwości: Informacje o wartościach odżywczych nie są wymagane.
SKU: 10258 Kategoria: Tag

Informacje dodatkowe

Waga 1 kg

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Żelatyna w listkach – srebrna, ok. 420 listków (160 stopni Blooma), 1 kg”