Triquell Kaltsaftbinder – środek zagęszczający i wiążący do mas owocowych, 1 kg

99,63 

Zagęszczacz do soków owocowych Triquell Cold Juice to idealny środek wiążący do zagęszczania nadzień owocowych. Jest bezsmakowy, odporny na pieczenie i mrożenie oraz wysoce przezroczysty. Nowa jakość! Bezpieczne stosowanie bez grudek. Podstawowy przepis: 100-150 g Triquell, 300 g cukru i 1 litr soku owocowego/wody. Wymieszaj Triquell z cukrem, wlej do zimnego płynu i delikatnie wmieszaj owoce.

Składniki: Skrobia modyfikowana, cukier. Wysoce transparentny, odporny na krojenie, pieczenie i mrożenie, niepylący, niesklejający się i delikatny dla owoców dzięki dłuższemu czasowi fermentacji. Podstawowy przepis: 100 g Triquell, 300 g cukru, 1 litr soku owocowego/wody. Wymieszać zimny środek wiążący sok z cukrem, dodać do płynu i delikatnie wmieszać do owoców. Przestrzegać maksymalnych ilości i możliwości użycia w żywności zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr 1333/2008 w sprawie dodatków do żywności! Wyłącznie do użytku profesjonalnego! Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu w temperaturze od +15°C do +20°C. Właściwości: Wegański, wegetariański.

Wartości odżywcze na 100 g
Energia 1541 kJ/363 kcal
Tłuszcz 0,1 g w tym kwasy nasycone 0 g
Węglowodany 90,3 g w tym cukry 2,5 g
Białko 0,1 g
Sól 0,11 g

Zawiera śladowe ilości glutenu, jaj, orzeszków ziemnych, ilości orzechów, mleka, soi.
SKU: 13406 Kategoria:

Informacje dodatkowe

Waga 1 kg

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Triquell Kaltsaftbinder – środek zagęszczający i wiążący do mas owocowych, 1 kg”