Informacje dodatkowe
Waga | 0,5 kg |
---|
25,57 zł
Cukier żelujący. Składniki: Cukier, substancja żelująca: pektyny, zakwaszacz: kwas cytrynowy, olej roślinny (palmowy, kokosowy), substancja konserwująca: sorbinian potasu. Dawkowanie: 500 g cukru żelującego na 1500 g owoców.
Przygotowanie: Pokrojone owoce i cukier żelujący zagotować, mieszając. Energicznie gotować przez 3 minuty na dużym ogniu, mieszając. Przelać do słoików, gdy są jeszcze gorące, i natychmiast zamknąć. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.
Chronić przed wilgocią i ciepłem.
Wartości odżywcze na 100 g
Energia 1681 kJ/396 kcal
Tłuszcz 0,3 g w tym kwasy nasycone 0,3 g
Węglowodany 97 g w tym cukry 97 g
Białko 0 g
Sól 0,04 g
Waga | 0,5 kg |
---|
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.