Informacje dodatkowe
Waga | 0,2 kg |
---|
22,31 zł
Barwnik z mątwy można użyć do zabarwienia świeżego ciasta makaronowego lub risotto na czarno. „Barwnik z mątwy” jest wstrzykiwany do wody przez mątwę (Sepia officinalis) z gruczołu podczas jej ucieczki, dzięki czemu staje się „niewidzialna”. Dawkowanie dla makaronu: 2-3% barwnika z mątwy w stosunku do całkowitej ilości ciasta makaronowego, w zależności od pożądanej intensywności koloru.
Składniki: Barwnik z kałamarnicy, woda, sól, substancja zagęszczająca: karboksymetyloceluloza sodowa. Dawkowanie: 1 g na 100 g potrawy. Przygotowanie: Rozcieńczyć i dodać do potrawy. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.
Właściwości: Produkt bezglutenowy, sterylizowany.
Wartości odżywcze na 100 g
Energia 210 kJ/50 kcal
Tłuszcz < 0,1 g w tym kwasy nasycone < 0,1 g
Węglowodany 4,7 g w tym cukry < 0,1 g
Białko 7,3 g
Sól 8,3 g
Zawiera śladowe ilości ryb, skorupiaków, mleka, siarczynów. Zawiera mięczaki.
Waga | 0,2 kg |
---|
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.