Boczek ze świnki mangalica, ok. 800 g

333,12 

Wyprodukowany z szynki wieprzowej wełnistej. Peklowane na sucho solą morską i aromatyzowane drobnymi przyprawami, następnie wędzone nad drewnem jodłowym i suszone na powietrzu przez co najmniej 4 miesiące. Ten przysmak szczególnie dobrze smakuje z ciemnym wiejskim pieczywem. Jako stara, oryginalna rasa świń, świnie wełniane Mangaliza są prawdziwym skarbem. Stanowią podstawę wspaniałego smaku ręcznie wytwarzanych wyrobów mięsnych i wędliniarskich. Produkty Mangaliza to także wartościowa żywność; tłuszcz zwierzęcy jest prawie wolny od cholesterolu. W wiosce rzeźniczej Walter w Badenii wełniste świnie hodowane na Węgrzech są przetwarzane na doskonałe specjały następnego dnia po uboju.

Składniki: 100 g bekonu powstaje z 153 g wieprzowiny, soli morskiej, naturalnych przypraw, przeciwutleniaczy: kwas askorbinowy, środek konserwujący: azotyn sodu, dekstroza, dym.

Wartości odżywcze w 100g

Wartość opałowa 1274 kJ/304 kcal

Tłuszcz 21,56 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,84 g

Węglowodany 1,4 g w tym cukier 1,4 g

Białko 26,6 g

Sól 5,36 g

-+
SKU: 35027 Kategoria:

Informacje dodatkowe

Waga 0,8 kg
Producent

77948 Oberschopfheim, Bruno Walter, Fa. Dorfmetzgerei Walter, Niemcy., Oberschopfheimer Hauptstr. 3