Informacje dodatkowe
Waga | 0,15 kg |
---|---|
Producent | 77948 Oberschopfheim, Bruno Walter, Fa. Dorfmetzgerei Walter, Niemcy., Oberschopfheimer Hauptstr. 3 |
43,06 zł
W przypadku pasztetu z wątróbek bretońskich wyselekcjonowaną wełnistą wieprzowinę połączono ze świeżą wątróbką wieprzową
wełnistą. Cebula smażona na smalcu Magalitza, sól kamienna, świeżo zmielone przyprawy, Calvados i Muscadet nadają okrągły,
doskonały smak. Jako stara, oryginalna rasa świń, świnie wełniste Mangalitza są prawdziwym skarbem. Stanowią podstawę
wspaniałego smaku ręcznie wytwarzanych wyrobów mięsnych i wędliniarskich. Produkty Mangalitza są również cennym pożywieniem;
tłuszcz zwierzęcy jest prawie wolny od cholesterolu. W wiosce rzeźniczej Walter w Badenii wełniste świnie hodowane
na Węgrzech są przetwarzane na doskonałe specjały następnego dnia po uboju.
Składniki: 72% wieprzowina ze świnki mangalca, 18% wątroba ze świnki mangalica, pieczona cebula, sól kamienna, cukier trzcinowy, środek konserwujący: azotyn sodu, KREM bez laktozy, PEŁNY, miód leśny, białe wino Muscadet (zawiera SULFITE), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. Przechowywać w chłodnym miejscu poniżej + 7 ° C. Właściwości: Zawiera alkohol, białko z mleka zwierzęcego.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość kaloryczna 1738 kJ/415 kcal
Tłuszcz 40 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14,9 g
Węglowodany 1,1 g w tym cukier 0,8 g
Białko 13,4 g
Sól 1,8 g
Waga | 0,15 kg |
---|---|
Producent | 77948 Oberschopfheim, Bruno Walter, Fa. Dorfmetzgerei Walter, Niemcy., Oberschopfheimer Hauptstr. 3 |
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.