Bretoński pasztet z wątróbki, od świńki rasy mangalica, 150 g

43,06 

W przypadku pasztetu z wątróbek bretońskich wyselekcjonowaną wełnistą wieprzowinę połączono ze świeżą wątróbką wieprzową
wełnistą. Cebula smażona na smalcu Magalitza, sól kamienna, świeżo zmielone przyprawy, Calvados i Muscadet nadają okrągły,
doskonały smak. Jako stara, oryginalna rasa świń, świnie wełniste Mangalitza są prawdziwym skarbem. Stanowią podstawę
wspaniałego smaku ręcznie wytwarzanych wyrobów mięsnych i wędliniarskich. Produkty Mangalitza są również cennym pożywieniem;
tłuszcz zwierzęcy jest prawie wolny od cholesterolu. W wiosce rzeźniczej Walter w Badenii wełniste świnie hodowane
na Węgrzech są przetwarzane na doskonałe specjały następnego dnia po uboju.

Składniki: 72% wieprzowina ze świnki mangalca, 18% wątroba ze świnki mangalica, pieczona cebula, sól kamienna, cukier trzcinowy, środek konserwujący: azotyn sodu, KREM bez laktozy, PEŁNY, miód leśny, białe wino Muscadet (zawiera SULFITE), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. Przechowywać w chłodnym miejscu poniżej + 7 ° C. Właściwości: Zawiera alkohol, białko z mleka zwierzęcego.

Wartości odżywcze w 100g

Wartość kaloryczna 1738 kJ/415 kcal

Tłuszcz 40 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14,9 g

Węglowodany 1,1 g w tym cukier 0,8 g

Białko 13,4 g

Sól 1,8 g

 
-+
SKU: 35028 Kategoria:

Informacje dodatkowe

Waga 0,15 kg
Producent

77948 Oberschopfheim, Bruno Walter, Fa. Dorfmetzgerei Walter, Niemcy., Oberschopfheimer Hauptstr. 3