Cap de Llom, „Coppa” z karkówki, z Katalonii, ok. 350 g

83,21 

Długie, delikatne dojrzewanie i suszenie na powietrzu w naturalnym klimacie nadają tej karkówce charakterystyczny łagodny smak. Ten „Cap de Llom” jest wytwarzany według tradycyjnej receptury przez firmę „Embotits Casolans de Planoles”, która zajmuje się produkcją ręcznie robionych kiełbasek od 1920 roku. Firma Embotits Casolans de Planoles została założona w 1920 roku przez Ramona Cospa, dziadka obecnych właścicieli. Na wysokości 1200 m, w malowniczej pirenejskiej wiosce Planoles (w pobliżu Tal de Núria), rodzeństwo Berta i David kontynuują działalność już w trzecim pokoleniu. Ze względu
na warunki klimatyczne i położenie geograficzne produkty dojrzewają w idealnych warunkach.

Składniki: karkówka, cukier, sól, czarny pieprz, środek konserwujący: azotan potasu E250, azotyn sodu E252. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Wyprodukowano w Hiszpanii.

Wartości odżywcze w 100g

Wartość kaloryczna 1229 kJ/294 kcal 

Tłuszcz 17g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,4 g 

Węglowodany 0,6 g w tym cukier 0,6 g 

Białko 35 g

Sól 4,5

SKU: 39162 Kategoria:

Informacje dodatkowe

Waga 0,35 kg
Producent

17535 PLANOLES, CL Estacio, EMBOTITS CASOLANS DE PLANOLES, Hiszpania., S / N, S.A.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Cap de Llom, „Coppa” z karkówki, z Katalonii, ok. 350 g”