Informacje dodatkowe
Waga | 0,25 kg |
---|---|
Producent | 17535 PLANOLES, CL Estacio, EMBOTITS CASOLANS DE PLANOLES, Hiszpania., S / N, S.A. |
75,51 zł
Hiszpańska kiełbasa chorizo to suszona na powietrzu kiełbasa pieprzowa. Długie, delikatne dojrzewanie i suszenie na powietrzu w naturalnym klimacie nadaje chorizo typowo pikantny smak. Wytwarzana jest według tradycyjnej receptury przez firmę „Embotits Casolans de Planoles”, która od 1920 roku zajmuje się produkcją ręcznie robionych kiełbasek. Firma Embotits Casolans de Planoles została założona w 1920 roku przez Ramona Cospa, dziadka obecnych właścicieli. Na wysokości 1200 m, w malowniczej pirenejskiej wiosce Planoles (w pobliżu Tal de Núria), rodzeństwo Berta i David kontynuują działalność już w trzecim pokoleniu. Ze względu na warunki klimatyczne i położenie geograficzne produkty dojrzewają w idealnym środowisku. To chorizo doprawione jest sproszkowaną papryką, solą i czosnkiem i udoskonalone winem sherry.
Składniki: mięso wieprzowe i pieczenie Duroc, naturalna otoczka, czerwona papryka w proszku, sól, granulki czosnku, 1% wytrawnego wina sherry (zawiera SULFITE), pieprz cayenne. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Wyprodukowano w Hiszpanii. Właściwości: Zawiera alkohol.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość kaloryczna 877 kJ/213 kcal
Tłuszcz 23,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9 g
Węglowodany 0g w tym cukier 0 g
Białko 36,9 g
Sól 4,85 g
Zawiera siarczany.
Waga | 0,25 kg |
---|---|
Producent | 17535 PLANOLES, CL Estacio, EMBOTITS CASOLANS DE PLANOLES, Hiszpania., S / N, S.A. |
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.