Cukier trzcinowy Demerara, kryształki średniej wielkości, brązowy, 1 kg

44,07 

Cukier Demera pochodzi z wyspy Mauritius u wybrzeży Afryki. Ten słodki przysmak od dawna cieszy się popularnością w Europie, ale przez długi czas był dostępny tylko w USA. Ten brązowy cukier, wytwarzany z trzciny cukrowej, dzięki zawartości melasy oferuje bogaty aromat z subtelną nutą karmelu. Doskonale nadaje się jako polewa do ciasteczek, wypieków i deserów, dodając im wyjątkowej chrupkości. Nasza rada: po prostu nie do pobicia w kawie!

Składniki: Cukier demerara. Przechowywać w chłodnym, suchym i szczelnie zamkniętym pojemniku, z dala od światła.
Pochodzenie: Kolumbia. Korzyści: Produkt wegański i wegetariański.

Wartości odżywcze na 100 g

Energia 1650 kJ/395 kcal

Tłuszcz < 0,3 g w tym kwasy nasycone 0,16 g

Węglowodany 98,6 g w tym cukry 98,6 g

Białko 0,16 g

Sól 0 g
Zawiera śladowe ilości zbóż zawierających gluten, jaj, orzeszków ziemnych, orzechów drzewnych, mleka, soi.

 
SKU: 16958 Kategoria:

Informacje dodatkowe

Waga 1 kg

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Cukier trzcinowy Demerara, kryształki średniej wielkości, brązowy, 1 kg”