Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Kategorie produktów
- Trufla świeża & produkty truflowe
- Musztardy
- Kuchnia australijska
- Kuchnia molekularna
- Kuchnia azjatycka & etniczna
- Warzywa
- Owoce; puree z owoców; produkty z owoców
- NOWOŚĆ! Smardze; borowiki; grzyby suszone
- BIO produkty
- Demi Glace; sosy; Fonds; zupy; pesto
- Ciastka; pralinki; snacki
- Urządzenia kuchenne
- Vegan Food
- Sosy i przyprawy do grilla
- Miody; konfitury
- NOWOŚĆ! Mięso sous-vide & burger
- Non Food / Sprzęty
- Couverture; formy czekoladowe; pozostałe wyroby czekoladowe
- Sery
- Kawa i herbata
- Produkty ze świńki rasy mangalica
- Makarony świeże; suszone; gnocchi
- Marynaty; konserwy; przystawki
- Kiełbasy; salami; szynki
- Napoje bezalkoholowe
- Sous-vide produkty podgotowane i burgery
- Cukiernictwo - Patisserie
- Kaczki; gęsi; foie gras – świeże i w konserwach
- Prosecco & wina bezalkoholowe
- Hiszpańskie szynki
- Barwniki; aromaty; lakiery jadalne
- Octy; oliwy; oleje
- Kawior; ostrygi; produkty rybne i z owoców morza
- Produkty Vulcano
- Ryż; rośliny strączkowe; orzechy; kasztany
- Octy i oleje
- Mąka; zboże; panierki; środki wybielające; mieszanki do wypieków
- Świeże Mięso Świata
- Sól; pieprz; musztardy; przyprawy; aromaty; suszone warzywa
- Kuchnia afrykańska
- Pieczywa i ciasta
- Świat Ryb i owoców morza
- Przyprawy
- Kuchnia meksykańska
- Noże i dodatki
- Kalendarze Adwentowe
Koszyk
Guanciola, policzek wieprzowy z pieprzem, Montalcino Salumi (Guanciale), ok. 300 gr
38,10 zł
Guanciale to tradycyjny włoski speck wytwarzany z policzka wieprzowego lub podgardla. Ma intensywny, pikantny smak i delikatną, rozpływającą się w ustach konsystencję, która rozwija się w procesie dojrzewania. Guanciale jest często przyprawiane solą, pieprzem, a czasem ziołami, takimi jak rozmaryn lub tymianek, a następnie suszone na powietrzu przez kilka tygodni. Guanciale jest kluczowym składnikiem carbonary. Jego bogaty smak i zawartość tłuszczu w znacznym stopniu przyczyniają się do kremowości i głębi sosu. Tradycyjnie carbonara jest przygotowywana tylko z guanciale, jajek, pecorino romano i czarnego pieprzu. Guanciale jest smażone na patelni do uzyskania chrupkości, a wytopiony tłuszcz służy do połączenia pozostałych składników i stworzenia aksamitnego sosu. Bez guanciale autentyczny smak carbonary byłby nieobecny. Czy kiedykolwiek próbowałeś carbonary z guanciale?
Składniki: Wieprzowina, sól, pieprz, dekstroza, naturalne aromaty, przeciwutleniacz E 301, konserwanty E 252, E 250. Przechowywać w lodówce. Właściwości: Produkt bezglutenowy, azotyn sodu.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.