Guanciola, policzek wieprzowy z pieprzem, Montalcino Salumi (Guanciale), ok. 300 gr

38,10 

Guanciale to tradycyjny włoski speck wytwarzany z policzka wieprzowego lub podgardla. Ma intensywny, pikantny smak i delikatną, rozpływającą się w ustach konsystencję, która rozwija się w procesie dojrzewania. Guanciale jest często przyprawiane solą, pieprzem, a czasem ziołami, takimi jak rozmaryn lub tymianek, a następnie suszone na powietrzu przez kilka tygodni. Guanciale jest kluczowym składnikiem carbonary. Jego bogaty smak i zawartość tłuszczu w znacznym stopniu przyczyniają się do kremowości i głębi sosu. Tradycyjnie carbonara jest przygotowywana tylko z guanciale, jajek, pecorino romano i czarnego pieprzu. Guanciale jest smażone na patelni do uzyskania chrupkości, a wytopiony tłuszcz służy do połączenia pozostałych składników i stworzenia aksamitnego sosu. Bez guanciale autentyczny smak carbonary byłby nieobecny. Czy kiedykolwiek próbowałeś carbonary z guanciale?

Składniki: Wieprzowina, sól, pieprz, dekstroza, naturalne aromaty, przeciwutleniacz E 301, konserwanty E 252, E 250. Przechowywać w lodówce. Właściwości: Produkt bezglutenowy, azotyn sodu.

Wartości odżywcze na 100 g
Energia 2329 kJ/564 kcal
Tłuszcz 55 g w tym kwasy nasycone 24 g
Węglowodany < 0,5 g w tym cukry < 0,5 g
Białko 18 g
Sól 3,5 g
SKU: 67889 Kategorie , Tag

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Guanciola, policzek wieprzowy z pieprzem, Montalcino Salumi (Guanciale), ok. 300 gr”