Karuthin E – Syrop sorbitolowy, 60% sorbitu, konstystencja płynna, zawiera Karion F, środek konserwujący, 500 g

169,70 

Karuthin E to substytut cukru stosowany do konserwowania marcepana. Produkt przeznaczony wyłącznie do użytku komercyjnego, a nie do sprzedaży detalicznej. Zawiera 70% sorbitolu (E-420). U diabetyków może wystąpić nieznaczny wzrost poziomu cukru we krwi. Zapobiega on rekrystalizacji cukru, na przykład w ganache. Karuthin E jest stabilny termicznie. Stosowany w dużych ilościach ma łagodne działanie przeczyszczające.

Syrop sorbitolowy, niekrystalizujący E420. Sorbitol płynny, 70%, zawiera Karion F (Merck). Sposób użycia: Wlać zawartość KARUTHIN G (100 ml) do butelki KARUTHIN E (500 g), wstrząsnąć i równomiernie wlać do mieszanki (50 kg marcepanu), dokładnie mieszając. Wyłącznie do użytku komercyjnego. Przechowywać szczelnie zamknięte w chłodnym, ciemnym miejscu.
Wartości odżywcze na 100 g
Energia 769 kJ/184 kcal
Tłuszcz 0 g w tym kwasy nasycone 0 g
Węglowodany 70,5 g w tym cukry 9,5 g
Białko 0 g
Sól 0 g

SKU: 14703 Kategoria:

Informacje dodatkowe

Waga 0,5 kg

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Karuthin E – Syrop sorbitolowy, 60% sorbitu, konstystencja płynna, zawiera Karion F, środek konserwujący, 500 g”