Lecytyna sojowa w proszku, emulgator, E 322, Louis Francois, 1 kg

320,76 

Lecytyny to substancje tłuszczopodobne występujące jako substancje towarzyszące wielu komórkom roślinnym i zwierzęcym. Zawierają niezbędne składniki odżywcze, których organizm ludzki nie jest w stanie sam wytworzyć. Lecytyny, takie jak lecytyna sojowa pochodząca z soi, są stosowane jako emulgatory i są rozpuszczalne w wodzie oraz w preparatach zawierających tłuszcz. Są wykorzystywane w produkcji pieczywa i wypieków, deserów, czekolady, lodów, a także majonezu i sosów sałatkowych.

Składniki: LECYTYNA SOJOWA E322. Dawkowanie: Wyroby piekarnicze: 1-3 g/kg, Margaryna: 1-5 g/kg, Czekolada: 3-5 g/kg, Piany, Espumy i Piany: 1-4 g/kg. Rozpuszczalność: Rozpuszczalny w wodzie, rozpuszczalny w tłuszczach/olejach, nierozpuszczalny w acetonie. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Właściwości: Informacje o wartościach odżywczych nie są wymagane.

Zawiera soję.

SKU: 16817 Kategoria:

Informacje dodatkowe

Waga 1 kg

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Lecytyna sojowa w proszku, emulgator, E 322, Louis Francois, 1 kg”