Opis
- Do produkcji oliwy z oliwek DOP Extra Virgen wykorzystywane są wyłącznie
oliwki Picual, które są zbierane w największym parku narodowym w Andaluzji,
Sierras de Cazorla, Segura y Las Villas, w prowincji Jaen.
Intensywnie złocistozielony olejek pachnie trawą z nutami tymianku,
bukszpanu, świeżej mięty i kopru włoskiego, podkreślonymi aromatami liści
figowych. Na podniebieniu początkowo słodkie, następnie rozwijają się nuty
trawiasto-korzenne, prowadzące w finale do owocowego posmaku.
Oliwki Picual są tłoczone na zimno w Aceites Guadalentin od listopada
w kontrolowanej temperaturze. Wszystkie oleje przechodzą liczne testy
jakościowe i smakowe. - Sierra de Cazorla ChNP, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Oliwa z oliwek Extra Virgin – pierwszej jakości – otrzymywana
bezpośrednio z oliwek wyłącznie przy użyciu procesów mechanicznych.
Przechowywać z dala od światła i ciepła. Produkt z Hiszpanii. - Wartości odżywcze w 100ml
- Wartość kaloryczna 3700 kJ/900 kcal
- Tłuszcz 100g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12 g
- Węglowodany 0g w tym cukier 0 g
- Białko 0g
- Sól 0 g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.