Pasztet z wątróbek z grzybami, ze świnki mangaliza, 150 g

42,80 

Świeże mięso wieprzowe i wątróbka zostały starannie przetworzone na ten pasztet zgodnie ze starymi tradycjami rzemieślniczymi i uszlachetnione aromatycznymi grzybami leśnymi. Sól kamienna, świeżo zmielone przyprawy i Marsala nadają mu okrągły, doskonały smak. Jako stara, oryginalna rasa świń, świnie wełniste Mangaliza są prawdziwym skarbem. Stanowią podstawę wspaniałego smaku ręcznie wytwarzanych wyrobów mięsnych i wędliniarskich. Produkty Mangaliza są również cennympożywieniem; tłuszcz zwierzęcy jest prawie wolny od cholesterolu. W wiosce rzeźniczej Walter w Badenii wełniste świnie hodowane na Węgrzech są przetwarzane na doskonałe specjały następnego dnia po uboju.

Składniki: wieprzowina Mangalitza 42%, wątróbka Mangalitza 22%, boczek Mangalitza, bulion warzelniczy, mieszanka leśnych grzybów, duszona cebula, ŚMIETANA (bez laktozy), sól kamienna, substancja konserwująca: azotyn sodu, CAŁE JAJKA, przyprawy, cukier trzcinowy, miód. Przechowywać w temperaturze do +7°C. Właściwości: Białko z mleka zwierzęcego.


Wartości odżywcze w 100g

Wartość kaloryczna 1706 kJ/407 kcal

Tłuszcz 39g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14,8 g

Węglowodany 0,8g w tym cukier 0,6 g

Białko 13,24 g

Sól 1,8 g
Zawiera jajka, mleko.

 

 


Informacje dodatkowe

Waga 0,15 kg
Producent

77948 Oberschopfheim, Bruno Walter, Fa. Dorfmetzgerei Walter, Niemcy., Oberschopfheimer Hauptstr. 3

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Pasztet z wątróbek z grzybami, ze świnki mangaliza, 150 g”