Pecorino "Tartuffo", ser owczy z truflami, dojrzewający minimum 3 tygodnie, ok. 700 gramów

208,17 

Szlachetny i fantastyczny – Pecorino z prawdziwymi, czarno-białymi truflami! Wielokrotnie nagradzany ser owczy ma całkowicie naturalny smak, bez dodatku aromatu truflowego i oleju truflowego. Ręcznie robione, autentyczne i tradycyjnie dojrzewające sery Pecorino powstają z mleka owczego w małej serowarni w środkowej Toskanii. Pochodzi od owiec hodowanych w okolicach Volterry.

Twardy ser z truflami, o zawartości tłuszczu min. 45%. Tr.. Składniki: Pasteryzowane mleko owcze, 2% trufli czarnych i białych, podpuszczka, bakterie kwasu mlekowego, sól. Należy pamiętać, że po otwarciu opakowania ser szybko wysycha. Możliwe jest pojawienie się jakiejkolwiek naturalnej zielonej pleśni, która jest nieszkodliwa. Jeśli to konieczne, wystarczy wyczyścić szczotką i przetrzeć. Skórka nie nadaje się do spożycia. Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2°C do +7°C. Wyprodukowano we Włoszech. Właściwości: Białko z mleka zwierzęcego.

Wartości odżywcze w 100g

Wartość kaloryczna 1503 kJ/363 kcal

Tłuszcz 31 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 21 g

Węglowodany < 0,5 g w tym cukry < 0,5 g

Białko 21 g

Sól 1,2g
Zawiera mleko.

 
 
SKU: 27935 Kategoria: Tag

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Pecorino „Tartuffo”, ser owczy z truflami, dojrzewający minimum 3 tygodnie, ok. 700 gramów”