Informacje dodatkowe
Waga | 1 kg |
---|
608,04 zł
Pectagel Rose to mieszanka pektyn pochodzenia roślinnego. Służy jako środek żelujący i zagęszczający, specjalnie do lodów i sorbetów, zapewniając wyjątkowo kremową konsystencję. Połącz składniki z Pectagel Rose i wmieszaj do płynnej mieszanki, aż do uzyskania konsystencji bez grudek. Pektyna szybko rozpuszcza się w temperaturze 80/85°C. Następujące pektyny są dostępne do innych zastosowań: – Pektyna żółta, Pektyna żółta (do past owocowych i nadzień stałych) – Pektyna X58 (do polew bez miąższu owocowego) – Pektyna RS 150 – Rapid Set (do dżemów/marmolady) – Pectagel 843 (do polew owocowych i lodów z polewą) – Pektyna NH – Nappage (uniwersalna do polew i nadzień z miąższem owocowym)
Składniki: Substancja żelująca: Pektyna E 440ii, substancje zagęszczające: E410 i E412, dekstroza. Właściwości: Pektyna Pectagel Rose może być stosowana do przygotowywania neutralnych i kwaśnych sosów do produktów mlecznych lub deserów lodowych. Pektyna Pectagel Rose może być stosowana w preparatach wodnych i owocowych. Żelowanie następuje w połączeniu z wapniem po podgrzaniu. Pełne i ostateczne zestalenie następuje po 24 godzinach. Dawkowanie: 0,4% – 1,0% (4 g do maksymalnie 10 g na 1 kg masy całkowitej) w zależności od składników w recepturze i metody przetwarzania. Sposób przygotowania: Aby uzyskać bezgrudkową konsystencję: – Wymieszaj pektynę Pectagel Rose z pozostałymi suchymi składnikami (cukrem, glukozą w proszku, dekstrozą itp.) i stopniowo dodawaj tę mieszaninę do preparatu płynnego, energicznie mieszając, aby zapobiec tworzeniu się grudek. – Mieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy. – Pektyna rozpuszcza się szybko w temperaturze 80°C/85°C. Rozpuszczalność pektyny zależy od metody przetwarzania i rodzaju surowca. Poprawia się ją poprzez obróbkę cieplną (czas, temperatura) oraz obróbkę mechaniczną (ubijarka, homogenizator). Pektyna jest nieco trudniejsza w przetwarzaniu w materiałach o wysokiej zawartości wapnia (bardzo twarda woda i mleko). Czas przetwarzania jest dłuższy, w przeciwnym razie może dojść do krystalizacji soli. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu (poniżej 20°C). Właściwości: Informacje o wartościach odżywczych nie są wymagane.
Waga | 1 kg |
---|
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.