Informacje dodatkowe
| Waga | 1 kg |
|---|
366,12 zł
Pektyna żółta/żółta to mieszanka pektyn roślinnych do past owocowych i nadzień do ciast, którą można stosować z miąższem owocowym lub bez. Składniki należy połączyć z Pektyną żółtą i wmieszać do płynnej mieszanki, aż do uzyskania konsystencji bez grudek. Pektyna szybko rozpuszcza się w temperaturze 80/85°C. Dostępne są również następujące pektyny do innych zastosowań: – Pektyna RS 150 – Rapid Set (do dżemów/marmolady) – Pektyna NH – Nappage (uniwersalna do polew i nadzień z miąższem owocowym) – Pektagel Rose (do lodów i sorbetów) – Pektagel 843 (do polew owocowych i lodów z polewą) – Pektyna X 58 (do polew bez miąższu owocowego)
Składniki: Pektyna E440i, E337, Dekstroza, E452i. Właściwości: Żółtą pektynę można stosować w wysokosłodzonych i owocowych preparatach. Zżelowana masa nie może być ponownie rozpuszczona pod wpływem ciepła. Końcowa konsystencja delikatnie się topi i jest lekko sztywna. Żelowanie następuje w połączeniu z kwasem (owocowym) po schłodzeniu. Dawkowanie: 1,0% – 1,7% (10 g do maksymalnie 17 g na 1 kg całkowitej masy). Sposób użycia: Aby użyć żółtej pektyny bez grudek: – Wymieszaj żółtą pektynę z pozostałymi suchymi składnikami (cukrem, glukozą w proszku, dekstrozą itp.) i wlej tę mieszaninę do płynnego preparatu, energicznie mieszając, aby zapobiec tworzeniu się grudek. – Mieszaj, aż powstanie gładka mieszanina. – Pektyna rozpuszcza się szybko w temperaturze od 80°C do 85°C. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Wartości odżywcze na 100 g
Energia 770 kJ/190 kcal
Tłuszcz 0 g w tym kwasy nasycone 0 g
Węglowodany 21 g w tym cukry 10 g
Białko 1,5 g
Sól 8,2 g
| Waga | 1 kg |
|---|
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.