Szynka koperkowa ze świnki mangalica, ok. 800 g

380,65 

Wytwarzany z uda szynki wieprzowej wełnistej bez skórki. Posiada wyrazisty charakter dzięki soleniu na sucho solą morską
i nacieraniu nasionami kopru włoskiego. Przysmak ten suszy się na powietrzu przez co najmniej 4 miesiące. Jako stara,
oryginalna rasa świń, świnie wełniste Mangaliza są prawdziwym skarbem. Stanowią podstawę wspaniałego smaku ręcznie
wytwarzanych wyrobów mięsnych i wędliniarskich. Produkty Mangaliza są również cennym pożywieniem; tłuszcz zwierzęcy
jest prawie wolny od cholesterolu. W wiosce rzeźniczej Walter w Badenii wełniste świnie hodowane na Węgrzech są
przetwarzane na doskonałe specjały następnego dnia po uboju.

Wartości odżywcze w 100g

Wartość kaloryczna 1258 kJ/301 kcal

Tłuszcz 21,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,75 g

Węglowodany 1,38 g w tym cukier 1,38 g

Białko 26,29 g

Sól 5,3 g

  • 
    
  •  
-+
SKU: 35026 Kategoria:

Opis

100 g szynki wytwarza się ze 159 g wieprzowiny, soli morskiej, naturalnych przypraw, dekstrozy, przeciwutleniacza E301, środka konserwującego: E252, azotynu sodu E250, syropu glukozowego, cukru trzcinowego. Przechowywać w chłodnym miejscu poniżej + 10 ° C.