Szynka San Daniele DOP, szynka bez kości, Włochy, około 3,5 kg

657,86 

Szynka San Daniele pochodzi z małego miasteczka o tej samej nazwie we Friuli. Do produkcji tej szynki dopuszczone są wyłącznie niektóre rasy świń karmione specjalnym pokarmem. Po peklowaniu kawałki są odsolone, prasowane w płaskiekształty i nacierane smalcem. Dzięki temu szynka nie wyschnie. Okres dojrzewania szynki San Daniele DOP wynosi co najmniej 14 miesięcy i jest monitorowany przez Consorzio del Prosciutto di San Daniele. Szynka wieprzowa ma bardzo delikatny aromat, jest łagodna i niemal słodka. Szynki San Daniele są dostępne z kośćmi lub bez.

Składniki: wieprzowina, sól morska. Przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze od + 1 ° C do + 10 ° C. Produkt z Friuli / Włochy.

Wartości odżywcze w 100g

Wartość kaloryczna 1145 kJ/275 kcal

Tłuszcz 19g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,5 g

Węglowodany 0g w tym cukier 0 g

Białko 26 g

Sól 4,4 g

SKU: 18324 Kategoria:

Informacje dodatkowe

Waga 3,5 kg
Producent

33038 San Daniele del Friuli (UD), di Prolongo L. & C.S.N.C., Prisciuttificio Prolongo Giovanni, Viale Trento e Trieste 129, Włochy.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Szynka San Daniele DOP, szynka bez kości, Włochy, około 3,5 kg”