Szynka Serrano 1/2, co najmniej 15 miesięcy, bez kości, około 2,5 kg

644,83 

Najlepsza szynka suszona na powietrzu produkowana jest w andaluzyjskim regionie górskim Sierra Nevada.
Nazwę odziedziczył po miejscu produkcji – „serrano” dosłownie oznacza „z gór”. Najbardziej znana jest szynka z wioski
Trevélez, która znajduje się na wysokości 1700 m n.p.m. i jest jednocześnie najwyżej położonym miastem w Hiszpanii.
Dzięki suchym i chłodnym wiatrom, które wieją przez cały rok, łopatki i łopatki szynki mogą dojrzewać w bardzo aromatycznej
szynce Serrano w czystym i czystym andaluzyjskim górskim powietrzu.

Wartości odżywcze w 100g

Wartość kaloryczna 1004 kJ/240 kcal

Tłuszcz 12 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,8 g

Węglowodany 0g w tym cukier 0 g

Białko 33 g

Sól 5 g

 
-+
SKU: 40626 Kategoria:

Opis

Szynka wieprzowa, sól morska, cukier, konserwanty: E250, E252, przeciwutleniacz: E301. Wyprodukowano w Hiszpanii.