Informacje dodatkowe
Waga | 1 kg |
---|
200,70 zł
Winian potasu (kamień winny) jest stosowany w gospodarstwach domowych jako proszek do pieczenia; powolne uwalnianie kwasu rozluźnia ciasto i powoduje powstawanie porów. Uważa się, że wzmacnia smak owoców. Hamuje rozwój bakterii. Zastosowanie: Do wszystkich produktów zawierających owoce (galaretki, konfitury, owoce kandyzowane, dżemy, kompoty = 3,5 g/kg – soki owocowe i warzywne = 150-250 g/hl – terriny, pasztety, galaretki, parfaity, wszelkiego rodzaju kiełbasy = 0,5-1 g/kg)
Składnik: winian potasu E336. Nadaje się do kontaktu z żywnością. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Produkt francuski. Właściwości: Informacje o wartościach odżywczych nie są wymagane.
Waga | 1 kg |
---|
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.