Zestaw do karmelizowania z esencją o karmelu, do przygotowywania Crème Brûlée, 50 porcji

229,56 

Karmelizacja i aromatyzowanie stają się proste – bez salamandry czy palnika Bunsena! To możliwe dzięki zestawom do karmelizacji Cookal. Zawierają one 50 porcji Caramel Eclat i 200 ml Caramel Flambé Essence. Użyj na przykład do crème brûlée: rozprowadź porcję Caramel Eclat na zimnym crème brûlée i polej esencją Flambé Essence. Zapal. Płomień zgaśnie po około 1 minucie. Produkt jest w pełni karmelizowany i aromatyzowany, a powierzchnia chrupiąca. Crème brûlée pozostaje zimne, a alkohol znika.

Składniki: Eliksir: Alkohol flambirowany >96% obj., aromat; karmelizowany cukier: cukier, syrop glukozowy, woda. Alkohol flambirowany nie nadaje się do bezpośredniego spożycia! Ciecz i opary są wysoce łatwopalne. Trzymać z dala od źródeł ciepła/iskier/otwartego ognia i gorących powierzchni; nie palić. Przechowywać pojemnik szczelnie zamknięty. Sposób użycia: Posypać równomiernie deser przeznaczony do flambirowania porcją karmelizowanego cukru krótko przed podaniem, zwilżyć cukier alkoholem flambirowanym, a następnie podpalić alkohol. Płomień zgaśnie po około 1 minucie. Krem jest teraz gotowy do spożycia. Uwaga: powierzchnia jest gorąca. Zestaw składa się z: 200 ml alkoholu flambirowanego, 1 nakrętki do nalewania, 1 nasadki z rozpylaczem, 50 saszetek karmelizowanego cukru (po 9 g). Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od +10°C do +25°C. Właściwości: Zawiera alkohol.

Wartości odżywcze na 100 g/100 ml

Energia 1639 kJ/392 kcal

Tłuszcz 0 g w tym kwasy nasycone 0 g

Węglowodany 98 g w tym cukry 98 g

Białko 0 g

Sól 0 g

SKU: 22170 Kategoria:

Informacje dodatkowe

Waga 0,7 kg

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Zestaw do karmelizowania z esencją o karmelu, do przygotowywania Crème Brûlée, 50 porcji”