Informacje dodatkowe
| Waga | 0,7 kg |
|---|
236,52 zł
Karmelizacja i aromatyzowanie stają się proste – bez salamandry czy palnika Bunsena! To możliwe dzięki zestawom do karmelizacji Cookal. Zawierają one 50 porcji Caramel Eclat i 200 ml Caramel Flambé Essence. Użyj na przykład do crème brûlée: rozprowadź porcję Caramel Eclat na zimnym crème brûlée i polej esencją Flambé Essence. Zapal. Płomień zgaśnie po około 1 minucie. Produkt jest w pełni karmelizowany i aromatyzowany, a powierzchnia chrupiąca. Crème brûlée pozostaje zimne, a alkohol znika.
Składniki: Alkohol flambirowany 96% obj., aromat, karmelizowany cukier (cukier, syrop glukozowy, woda). Alkohol flambirowany nie nadaje się do bezpośredniego spożycia! Ciecz i opary są wysoce łatwopalne. Trzymać z dala od źródeł ciepła/iskier/otwartego ognia i gorących powierzchni, nie palić. Przechowywać pojemnik szczelnie zamknięty. Sposób użycia: Tuż przed podaniem równomiernie posypać deser przeznaczony do flambirowania porcją karmelizowanego cukru, zwilżyć cukier alkoholem flambirowanym, a następnie podpalić alkohol. Płomień zgaśnie po około 1 minucie. Krem jest teraz gotowy do spożycia. Uwaga: powierzchnia jest gorąca. Zestaw składa się z: 200 ml alkoholu flambirowanego >96% obj., 1 nakrętki do nalewania, 1 nasadki z rozpylaczem, 50 saszetek karmelizowanego cukru (po 9 g). Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od +10°C do +25°C. Właściwości: Zawiera alkohol.
Karmelizowany cukier
Wartości odżywcze na 100 g/100 ml
Energia 1639 kJ/392 kcal
Tłuszcz 0 g w tym kwasy nasycone 0 g
Węglowodany 98 g w tym cukry 98 g
Białko 0 g
Sól 0 g
| Waga | 0,7 kg |
|---|
Musisz się zalogować, aby dodać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.