Charakterystyczną cechą Valencay jest kształt ściętej piramidy. Posypane popiołem węglowym. Nad nią rośnie piękna szlachetna pleśń, która może mieć również zielony i niebieski kolor. Ser kozi z surowego mleka ma delikatnie kwaśną nutę. Można dosłownie poczuć smak świeżego mleka. Francuski…
Bardzo ekskluzywny parmezan. Dodatek 20% bogatego w białko mleka bawolego sprawił, że ser charakteryzuje się niezwykle dużą liczbą dojrzewających kryształków. Subtelna kwasowość, słoność i delikatne aromaty przypominające owoce cytrusowe. Włoski ser twardy zawierający minimum 20% mleka bawolego i minimum 32%…
Ser norweski wyróżnia się wizualnie na tle wszystkich innych znanych serów. Podobnie jak jego gust. Aby uzyskać słony ser o konsystencji karmelu, serwatkę podgrzewa się do wysokiej temperatury przez dłuższy czas. W wyniku tego laktoza karmelizuje się, co nadaje produktowi…
DE-ÖKO-003/ ES-ECO-002-CM Ser kozi dojrzewający z rozmarynem i miodem, produkowany przez rodzinę Juana Garcia w Hiszpanii, w regionie La Mancha. Zrównoważony, aromatyczny, świeży, mleczny z eleganckim aromatem kozy i delikatną nutą rozmarynu. Hiszpański ser półtwardy. Wykonany z mleka koziego. Zawartość…
DE-ÖKO-001 W gospodarstwie znajduje się 200 krów, które pasą się na niepryskanych, bogatych w zioła pastwiskach przez ponad 6 miesięcy w roku. Ten ser, dojrzewający przez około 6 tygodni, wytwarzany jest w posiadłości Marienwaerth w Geldrii. Wyśmienite, pełne, kremowe i…